Zomerconcerten door jonge muziektalenten - ToBe
share

Zomerconcerten door jonge muziektalenten

Wie houdt van klassieke ‘zomerse’ muziek zit de komende twee weekenden goed in het Energiehuis, want de getalenteerde jonge muzikanten van Drechtsteden Jeugd Orkest (DJO) en Drechtsteden Jeugd Ensemble (DJE) geven drie concerten. Op vrijdag 23 juni om 19.00 uur is het concert van DJE en op zaterdag 1 juli treedt het DJO op om 20.00 uur. Kaarten kosten €5 (€3,50 t/m 20 jaar). Zaterdag 1 juli wordt een extra bijzondere avond, want voor dirigent Casper van Nugteren is dit het laatste concert bij ToBe, hij gaat met pensioen.

Kaarten DJE – vrijdag 23 juni 19:00 uur
Kaarten DJO – zaterdag 1 juli 20.00 uur

Tijdens het concert op 1 juli speelt het DJO samen met ongeveer 20 oud-deelnemers en gastmusici de favoriete muziekstukken van de dirigent, Casper van Nugteren. Casper, docent fagot en dirigent van DJO en DJE, gaat met pensioen na een prachtige carrière van 32 jaar bij ToBe. Tijdens het concert op 1 juli treden er voor deze speciale gelegenheid ook dansers van ToBe op.

Wil jij ook in een orkest of ensemble spelen?

Het Drechtsteden Jeugd Orkest bestaat uit gevorderde muziekleerlingen. Het orkest heeft regionale en landelijke bekendheid en heeft een klassiek, symfonisch repertoire. Ze repeteren iedere vrijdagavond in het Energiehuis. Zo ook het Drechtsteden Jeugd Ensemble, waar kinderen van 7 t/m 12 jaar samen muziek kunnen spelen. Na deelname aan DJE kunnen ze doorstromen naar DJO.

ToBe Tipt