Instrumentenhuur - ToBe
Home > Service > Instrumentenhuur
share

Instrumentenhuur

Instrument huren via ToBe, wat zijn de mogelijkheden en de kosten? De docenten geven je graag advies over een instrument; over de minimale beginleeftijd en de fysieke geschiktheid.

Het instrumentenaanbod en de tarieven in
Dordrecht, Papendrecht en Ridderkerk:

Voor het huren van een muziekinstrument onderteken je een contract. Lees de voorwaarden op het contract vooraf goed door.

Ga jij een InstrumentKlas volgen?

Tijdens je deelname aan een InstrumentKlas (cursus van 10 weken zoals VioolKlas of GitaarKlas) betaal je géén huur, maar alleen borg. Er ligt, indien nodig, bij de eerste les een instrument voor je klaar. Ga je na deze cursus door met muziekles dan betaal je vanaf dat moment huur. Bij inlevering van het instrument ontvang je de borg terug, mits er geen schade is ontstaan.

Zelf een instrument aanschaffen

Bij diverse muziekhandels kan een instrument worden gehuurd met recht op koop. We raden je aan pas tot aanschaf over te gaan als je bericht hebt ontvangen van definitieve plaatsing. Het is raadzaam om, voordat je een instrument aanschaft, hierover advies in te winnen bij de docent. Naast een instrument moeten ook studiemateriaal en accessoires aangeschaft worden zoals bladmuziek, snaren en rieten.

ToBe Tipt