Home > Over ons
share

Over ons

ToBe cultuurcentrum is onderdeel van Stichting voor Cultuureducatie Zuid-Holland-Zuid. ToBe is actief in Dordrecht, Papendrecht en Ridderkerk.

Stichting voor Cultuureducatie Zuid-Holland-Zuid
Stichting voor Cultuureducatie Zuid-Holland-Zuid is een middelgrote publieke, culturele onderneming in Zuid-Holland-Zuid. Het Energiehuis in Dordrecht is onze hoofdlocatie.
We richten ons op cultuureducatie in de gemeenten Dordrecht, Ridderkerk, Papendrecht en in de overige Drechtsteden. Dit doen wij in de Vrije Tijd (ToBe cultuurcentrum, Muziekschool Ridderkerk en Popcentrale) en in het Onderwijs (Servicebureau Onderwijs&Cultuur).

ToBe cultuurcentrum en Muziekschool Ridderkerk
ToBe cultuurcentrum biedt lessen en workshops op het gebied van dans, kunst & design, muziek en theater voor jong en oud, amateur en professional. ToBe programmeert en organiseert festivals, concerten, voorstellingen en evenementen, vaak in samenwerking met andere kunst- en cultuurorganisaties in Dordrecht en Papendrecht. Muziekschool Ridderkerk verzorgt dit aanbod op het gebied van muziek in Ridderkerk.

Popcentrale
De Popcentrale is hét popcentrum van Dordrecht en omstreken. Bij de Popcentrale kun je terecht voor het (leren) spelen in een band, voor goed ingerichte oefenruimtes, een opnamestudio en op haar podium krijgt lokaal en regionaal talent de kans zich te presenteren. De Popcentrale is (mede)organisator van verschillende projecten en festivals en heeft een ruim aanbod van workshops. 

Servicebureau Onderwijs&Cultuur
Het Servicebureau Onderwijs&Cultuur (SOC) is binnen het onderwijs de samenwerkingspartner op het gebied van kunsteducatie. Het SOC levert een professionele bijdrage aan de persoonlijke en culturele ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Het SOC geeft advies en biedt producten, diensten en praktische ondersteuning aan alle professionals op het gebied van onderwijs, kunst en cultuur. Een team van gedreven vakspecialisten vervult afwisselend de functie van sparringpartner, adviseur, fondsenwerver, projectleider, bemiddelaar, trainer en/of vakdocent.


ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?