Tegemoetkoming lesgeld - ToBe
Home > Service > Tegemoetkoming lesgeld
share

Tegemoetkoming lesgeld

Voor cursisten en gezinnen met een beperkt budget zijn er een aantal mogelijkheden om tegemoetkoming in de cursuskosten aan te vragen via Dordtpas, Stichting Leergeld of Ridderkerkpas. Hieronder lees je meer over deze regelingen. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met de klantenservice via klant@tobe.nl of 078-6133144.

Tegemoetkoming lesgeld inwoners
Dordrecht

 • Dordtpas: Kinderen 4 t/m 18 jaar
  Kinderen uit een gezin met een laag inkomen komen in aanmerking voor een Dordtpas met een tegoed. Dit tegoed, of een deel daarvan, kun je besteden bij ToBe.
  Wil je een cursus betalen met je Dordtpas? Meld je dan HIER aan via een online formulier. Stuur na het invullen van dit formulier ook een kopie of foto van je Dordtpas (voor- en achterkant) naar klant@tobe.nl, vermeld in de e-mail de naam van degene die de cursus gaat volgen. Als er voldoende saldo op je pas staat wordt het cursusbedrag afgeschreven en is de inschrijving definitief.

Tegemoetkoming lesgeld inwoners
Zwijndrecht en Papendrecht

 • Stichting Leergeld: Kinderen 4 t/m 18 jaar
  De regeling van Stichting Leergeld is bedoeld voor kinderen tot en met 18 jaar waarvan de ouders/verzorgers een laag inkomen hebben. In sommige gevallen vergoedt Stichting Leergeld de kosten van de gehele cursus. Neem hiervoor contact op met Stichting Leergeld. Stichting Leergeld betaalt de bijdrage direct aan ToBe.
  Kijk op leergelddrechtsteden.nl of neem contact op via 078-6123119.

Tegemoetkoming lesgeld inwoners
Ridderkerk

 • Ridderkerkpas: Inwoners met een minimuminkomen ontvangen een Ridderkerkpas met tegoed erop. Dit tegoed, of een deel daarvan, kun je besteden bij ToBe. Wil je een cursus betalen met je Ridderkerkpas? Meld je dan HIER aan via een online formulier. Stuur na het invullen van dit formulier ook een kopie of foto van je Ridderkerkpas (voor- en achterkant) naar klant@tobe.nl, vermeld in de e-mail de naam van degene die de cursus gaat volgen. Als er voldoende saldo op je pas staat wordt het cursusbedrag afgeschreven en is de inschrijving definitief.
 • Regeling Meedoen: De tegemoetkoming Meedoen wordt op de Ridderkerkpas gezet en kan besteed worden bij organisaties en winkels die zijn aangesloten. Kinderen vanaf 18 jaar behoren niet tot het gezin en kunnen zelfstandig een aanvraag indienen.

ToBe Tipt