Home > Service > Tegemoetkoming lesgeld
share

Tegemoetkoming lesgeld

Voor cursisten/ gezinnen met een beperkt budget zijn er een aantal mogelijkheden om tegemoetkoming in de cursuskosten aan te vragen. Hieronder lees je meer over de regelingen. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met de klantenservice via klant@tobe.nl of 078-6133144.

Tegemoetkoming lesgeld inwoners
Dordrecht

 • Dordtpas: Kinderen 4 t/m 18 jaar
  Kinderen uit een gezin met een laag inkomen kunnen in aanmerking komen voor een Dordtpas met een tegoed. Dit tegoed kun je besteden bij ToBe.
  Wil je een cursus betalen met de Dordtpas? Dan kun je HIER aanmelden via een online formulier.

Tegemoetkoming lesgeld inwoners
Zwijndrecht en Papendrecht

 • Stichting Leergeld: Kinderen 4 t/m 18 jaar
  De regeling van Stichting Leergeld is bedoeld voor kinderen tot en met 18 jaar waarvan de ouders/verzorgers een laag inkomen hebben. In sommige gevallen vergoedt Stichting Leergeld de kosten van de gehele cursus. Neem hiervoor contact op met Stichting Leergeld. Stichting Leergeld betaalt de bijdrage direct aan ToBe.
  Kijk op leergelddrechtsteden.nl of neem contact op via 078-6123119.

Tegemoetkoming lesgeld inwoners
Ridderkerk

 • Ridderkerkpas: Inwoners met een minimuminkomen ontvangen een Ridderkerkpas. De gemeente Ridderkerk zet een tegoed op deze pas. Het is mogelijk voor Ridderkerkers om deze pas in te zetten voor het betalen van (een gedeelte van) de muziekles. Na het indienen van de factuur haalt Sociale Zaken Ridderkerk een tegoed van de pas af.
 • Regeling Meedoen: De tegemoetkoming Meedoen wordt op de Ridderkerkpas gezet en kan besteed worden bij organisaties en winkels die zijn aangesloten. Kinderen vanaf 18 jaar behoren niet tot het gezin en kunnen zelfstandig een aanvraag indienen.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?