Home > Service > Tegemoetkoming lesgeld
share

Tegemoetkoming lesgeld

Voor cursisten/ gezinnen met een beperkt budget zijn er een aantal mogelijkheden om tegemoetkoming in de cursuskosten aan te vragen. Hieronder lees je meer over de regelingen. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met de klantenservice via klant@tobe.nl of 078-6133144.

Tegemoetkoming lesgeld inwoners Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht
•    Stichting Leergeld: Kinderen 4 t/m 18 jaar
De regeling van Stichting Leergeld is bedoeld voor kinderen tot en met 18 jaar waarvan de ouders/verzorgers een laag inkomen hebben. In sommige gevallen vergoedt Stichting Leergeld de kosten van de gehele cursus. Neem hiervoor contact op met Stichting Leergeld. Stichting Leergeld betaalt de bijdrage direct aan ToBe.
Kijk op www.leergelddrechtsteden.nl of neem contact op via 078-6123119.

Tegemoetkoming lesgeld inwoners Ridderkerk
•    Ridderkerkpas: Inwoners met een minimuminkomen ontvangen een Ridderkerkpas. De gemeente Ridderkerk zet een tegoed op deze pas. Het is mogelijk voor Ridderkerkers om deze pas in te zetten voor het betalen van (een gedeelte van) de muziekles. Na het indienen van de factuur haalt Sociale Zaken Ridderkerk een tegoed van de pas af.
Kijk HIER voor meer informatie
•    Regeling Meedoen: De tegemoetkoming Meedoen wordt op de Ridderkerkpas gezet en kan besteed worden bij organisaties en winkels die zijn aangesloten. Kinderen vanaf 18 jaar behoren niet tot het gezin en kunnen zelfstandig een aanvraag indienen.
Vanaf januari 2017
De maximale vergoeding is € 150,00 voor volwassenen. Kinderen krijgen jaarlijks een bedrag van € 350 (4 tot 12 jaar) of € 450,00 (12 tot 18 jaar).
Inkomensgrens voor 18, 19 en 20 jarigen: € 266,86 (inclusief vakantiegeld)
Inkomensgrens Alleenstaande: Inkomen tot maximaal € 1081,07 (inclusief vakantiegeld, exclusief toeslagen).
Inkomensgrens Gezinnen: Inkomen tot maximaal € 1544,38 (inclusief vakantiegeld, exclusief toeslagen).
Kijk HIER voor meer informatie over de regeling en inkomensgrenzen.

Voor meer informatie over de Ridderkerkpas en de Regeling Meedoen kun je tussen 09.00-12.00 uur bellen met 140180/ optie 2 op maandag tot en met vrijdag.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?