Kom kijken naar Theater voor Keti Koti - ToBe
share

Kom kijken naar Theater voor Keti Koti

Negen jongeren (12-19 jaar) werkten de afgelopen weken aan een voorstelling voor Keti Koti. Op vrijdag 30 juni om 19.00 uur spelen ze hun voorstelling in theaterzaal Ketel 2 van het Energiehuis, de toegang is gratis. Tijdens Keti Koti vieren we de afschaffing van de slavernij, dit vindt jaarlijks plaats op 1 juli. Samen met de landelijke beweging Theater voor Keti Koti én Keti Koti Dordrecht vertellen we de verhalen door.

De negen jongeren hebben zich in 6 repetities, samen met theatermaker Asther Mejia-Tauwnaar, verdiept in Keti Koti en de impact van slavernij op hun eigen leven. Tijdens de voorstelling wordt door middel van zang, dans en theater de afschaffing van de slavernij herdacht en gevierd.

Theater voor Keti Koti landelijk

Keti Koti – wat in het Sranantongo ‘Gebroken Ketenen’ betekent – staat voor de herdenking van het slavernijverleden en de viering van de formele afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 in Suriname en op de Nederlandse Antillen.

Verhalen

Samen met andere theaters en cultuurplekken in heel Nederland presenteren wij op 30 juni en 1 juli verhalen over het koloniale en slavernijverleden. Verhalen van onrecht en leed, en van trots en verzet.

Meer informatie en een compleet overzicht van alle activiteiten vind je op theatervoorketikoti.nl. Bekijk vooral ook het programma van Schouwburg Kunstmin, daar zijn op 24 en 30 juni en 1 juli diverse activiteiten in het kader van Theater voor Keti Koti.

ToBe Tipt