Winnaars ToBe Solisten Concours 2024 - ToBe
share

Winnaars ToBe Solisten Concours 2024

Pianist Mats Koekkoek (categorie 12 t/m18 jaar) en violist Luca van Herk (categorie t/m 11 jaar) zijn zaterdag de grote winnaars geworden van het 10e ToBe Solisten Concours in het Energiehuis in Dordrecht.

Voor de dertien deelnemers op het podium in het Energiehuis was het een spannende dag. Voor sommige deelnemers was het hun 1e solo optreden op een groot podium! Het publiek heeft genoten van de deelnemers die een grote variatie in muziekstijlen en –stukken speelden. De vakkundige jury heeft de gespeelde werken beoordeeld op presentatie, muzikaliteit, programmakeuze, uitvoering, ritmiek, techniek en toonkwaliteit. In de jury zaten David Prins, onder andere artistiek directeur van Muziektheater Hollands Diep) en Marieke Hopman (artistiek leider Bachfestival).

Er waren geldprijzen te winnen in drie categorieën: t/m 11 jaar, van 12 t/m 17 jaar en vanaf 18 jaar. Luca van Herk heeft naast zijn geldprijs de Codarts prijs gewonnen; een les van een Codarts vakdocent. Joel Scherff (saxofoon) mag met zijn familie naar de voorstelling Bach to the Future tijdens het Bachfestival. Gefeliciteerd!

Prijswinnaars
In de categorie t/m 12 jaar:
1e prijs – Luca van Herk op viool (Dordrecht)
2e prijs – Marenthe van Leeuwen op saxofoon (Papendrecht) en Rozamarie van der Graag op Harp (Groot-Ammers)
3e prijs – Joel Scherff op saxofoon (Molensgraaf)

In de categorie 13 t/m 17 jaar
1e prijs – Mats Koekkoek op piano (Dordrecht)
2e prijs – Daniel Jovanov op hoorn (Dordrecht)
3e prijs – niet uitgereikt

In de categorie 18 t/m 24 jaar
1e prijs – niet uitgereikt
2e prijs – Nick van Iersel op hoorn (Oud-Beijerland)
3e prijs – Harm Lagerweij op klarinet (Dordrecht)

Wel het publiek en de jury laten genieten van een prachtig optreden maar geen prijs gewonnen: Deborah Quist (viool), Zoë Qiu (piano), Levi Chen (piano), Yanyi Chen (piano) en Daniela Urbina Bodrina (cello).

ToBe Tipt