Meld je aan voor Theater Na de Dam! - ToBe
share

Meld je aan voor Theater Na de Dam!

Maak een voorstelling over de verborgen verhalen van het Biesbosch eiland!

Verhalen uit de Tweede Wereldoorlog
Dit voorjaar werken we aan een bijzondere editie van onze jongerenvoorstelling Theater Na de Dam. De locatie is het Biesbosch MuseumEiland. Jongeren uit de regio gaan op zoek naar de verhalen van de Tweede wereldoorlog, toen dit gebied veel schuilplaatsen herbergde.

De Biesbosch werd na de bevrijding van Noord-Brabant een grensgebied met het nog niet bevrijde Zuid-Holland. Er vonden gevaarlijke overtochten plaats (crossings) om mensen, berichten of medicijnen naar de overzijde te brengen. Gidsen en koeriers waagden hun leven (niet altijd belangeloos) en deze crossings hebben het leven van mensen gered.

Woon je in regio Dordrecht of Noord-Brabant? Meld je aan!
Naar aanleiding van deze verhalen wordt de voorstelling gemaakt. Regisseur Clara Peeters en choreograaf Lisa Dammiaans werken vanuit de eigenheid en kracht van de spelers. We zijn op zoek naar jongeren woonachtig in regio Dordrecht en Noord-Brabant (en omgeving Biesbosch) die houden van spelen of dansen en mee willen werken aan deze waanzinnige voorstelling.

Repetities
De repetities starten op 2 maart en vinden plaats in de weekenden en in de meivakantie 2024. Het zijn 11 lessen op de locatie rondom de voorstelling. Het kost in totaal € 35,00. Je kunt alleen meedoen als je alle repetities aanwezig bent. Lees daarom de Planning repetities en voorstellingen ‘Tussen tijd’ (pdf) en de Productiewijzer goed door. Om met dit project mee te kunnen doen, hoef je niet veel theaterervaring te hebben. Het is wel belangrijk dat je commitment toont en alle repetities aanwezig bent. Heb je vragen, laat het ons snel weten!

Aanmelden:

Voorstellingen:

  • Zaterdagmiddag 4 mei
  • Zondagmiddag 5 mei

De tijden van de voorstellingen worden zo snel mogelijk bekend gemaakt. We hopen ook dat de voorstelling nog een keer kan plaatsvinden in het najaar 2024 en in het voorjaar 2025. We houden je op de hoogte!

Het Biesbosch MuseumEiland is vanuit regio Dordrecht alleen per waterbus of via de A15 Werkendam bereikbaar. Daarom zijn we aan het onderzoeken hoe we het vervoer kunnen regelen. Meer informatie volgt.

Deze voorstelling is een productie van ToBe. We zijn onderdeel van landelijke organisatie Theater Na de Dam en werken samen met Biesbosch MuseumEiland, Artifex en Brabant Herinnert.

Bekijk de Wervingsfilm Theater Na de Dam

 

ToBe Tipt