Doelgroep

Discipline(s)

Vorm

0
items gevonden
Filter verwijderen

Glas

Glas kent iedereen in de vorm van vensterglas, een hard, doorzichtig en praktisch materiaal, maar er zijn ook creatieve toepassingen…

In deze discipline gebruiken we een speciaal soort glas, in verschillende kleuren. We gaan een schaal ontwerpen en maken. Eerst leren we de basistechnieken zoals glas snijden en slijpen. Om tot een goed resultaat te komen, maken we eerst een ontwerp en daarna een werktekening. Aan de hand van deze tekening “snijden” we het glas.

Dit leidt tot een compositie in vorm en kleur. De losse stukken glas gaan dan de oven in en worden op een temperatuur van ca. 800 graden gebracht waardoor het samensmelt (dit proces heet “fusen”). Er zal een kleurige, vlakke en transparante plaat glas ontstaan. Deze plaat kun je vervolgens in een mal (vorm) van bijvoorbeeld een schaal leggen waarna het glas nogmaals de oven ingaat. Onder invloed van de temperatuur wordt het materiaal zacht en zal het dezelfde vorm aannemen. Dit proces heet “slumpen”. Nadat het afgekoeld is, heb je je eigen kunstwerk van glas in handen!

Deze lessenserie is geschikt voor leerlingen van alle niveaus en leerjaren.

Maximaal 12 deelnemers. 

prijs In overleg
lesduur 100 minuten
min. afname Vanwege het stookproces moet deze activiteit in 3
ruimte In het Energiehuis
voorziening Vakspecifiek lokaal met glasovens
Aanvragen
contact
print
share
je vraag is verstuurd!

ToBe Tipt

We ontvangen graag je feedback over deze pagina of website, laat ons weten wat we kunnen verbeteren!