Doelgroep

Discipline(s)

Vorm

0
items gevonden
Filter verwijderen

LipDub

In één shot een videoclip opnemen van begin tot eind, een LIPDUB! ga er maar aanstaan. Een lipdub is een video die lipsynchronisatie en audio dubbing combineert tot een videoclip. Kortom: een groep mensen wordt gefilmd terwijl zij een liedje meezingen of playbacken.

De meeste lipdubs zien eruit als eenvoudige videoclips, hoewel velen toch goed voorbereid en geproduceerd zijn. De lipdubs worden zo gefilmd dat ze uit een lang en continue shot bestaan, de camera reist hierbij langs verschillende kamers en situaties in een gebouw. Een LIPDUB duurt meestal tussen de vier en zes minuten. Er werken tussen de veertig en soms wel honderden mensen aan mee. Achteraf verschijnen de lipdubs vaak op youtube.

6 tot 8 weken lang werken een aantal klassen intensief aan de voorbereidingen van de opnames, na of onder schooltijd, onder artistieke leiding van ToBe dans, spel en audiovisuele docenten. Voor een goede LIPDUB is minimaal 6 weken a 90 minuten per week nodig. Afhankelijk van de grootte van de groepen zal bekeken worden hoeveel ToBe docenten er nodig zijn per les.

Leerdoelen:
• leerlingen leren door spelen dans uiting te geven aan gevoelens en ervaringen
• leerlingen worden uitgedaagd om op creatieve wijze uiting te geven aan uitdrukkings en verbeeldings vaardigheden
• leerlingen leren reflecteren op wat ze zien en doen
• leerlingen werken aan sociale competenties
• leerlingen werken samen aan hun presentatie

Er zal 1 dagdeel worden gepland waarop de LIPDUB zal worden opgenomen. De lessenserie is geschikt is voor leerlingen van alle niveaus en leerjaren.

Aantal deelnemers in overleg 

prijs In overleg
lesduur 100 minuten
min. afname 6 lessen
ruimte school gebouw
voorziening facilitaire mogelijkheden op school
Aanvragen
contact
print
share
je vraag is verstuurd!

ToBe Tipt

We ontvangen graag je feedback over deze pagina of website, laat ons weten wat we kunnen verbeteren!