Doelgroep

Discipline(s)

Vorm

0
items gevonden
Filter verwijderen

Poetry Project

Ben ik

Ben ik een moordennaar omdat ik een spin heb doodgemaakt of
Een actrice omdat ik in een reclamespotje mocht meedoen
Een vriend(in)of leerling, een hater, een pester, een politie, beroemd, een dief, verslaafde, ben ik een gelovige, of dichter
Ik ging en zei: mezelf

Mitchel Bakema

 

Het Poetry Project
Poetry Rap/ spoken word of poetry slam (naar Engels, to slam = smijten, slaan) of poëzieslag is een moderne vorm van voordracht van poëzie. Het is een combinatie van een aantal aantal kunstvormen: voordracht, dichtkunst en performance.
Jongeren verbinden hun identiteit aan een bepaalde lifestyle met een bijbehorende keuze voor muziek, mode en andere culturele uitingen. Deze jongerencultuur en de daarbinnen behorende subculturen willen we in beeld brengen en zichtbaar maken middels dit spoken word project. Door bezig te zijn met taaluitingen op schrift en door te performen, leren zij zichzelf op creatieve wijze te uiten. Daarnaast krijgen zij inzicht in de verschillende culturele achtergronden van hun leeftijdsgenoten.
Het Poetry Project bestaat uit binnenschoolse lessen een een buitenschoolse Masterclass en het Poetry Festival

 

Poetry lessen @ school | okt - dec
Leerlingen uit de 3e en 4e klassen in Dordrecht krijgen onder schooltijd 5 weken lang 1 uur les in het schrijven van gedichten (poetry) en performance. Ze krijgen geen les van een ouderwetse “stoffige” dichter maar van een poetry performer. Het doel is dan ook dat de jongeren hun eigen stukje poetry schrijven. Alle leerlingen presenteren hun werk online (bijvoorbeeld via twitter, een poetry-blog of poetry gedichten bundel).
De lessen vinden plaats op de school in de maanden oktober, november en december 2014.

Masterclass @ Energiehuis | 11 dec
Alle jongeren die hebben deelgenomen aan de poetry rap workshops worden uitgenodigd om het Poetry Festival bij te wonen. Er zal een selectie gemaakt worden van gemotiveerde leerlingen die hun poëzie voordragen tijdens het Poetry Festival. Deze leerlingen krijgen een extra Masterclass aangeboden waarin wordt gewerkt aan de voordracht. Na schooltijd krijgen de leerlingen die zich daarvoor opgeven een extra les waar ze werken aan hun presentatie. Deze Masterclass is GRATIS!

Het Poetry Festival @ Energiehuis | 17 & 18 dec

Tijdens het Poetry Festival krijgen alle leerlingen die een poetry rap hebben voorbereid op een van de avonden de kans om op te treden en zichzelf aan elkaar te presenteren tijdens het Poetry Festival. Het festival vindt plaats in het Energiehuis en de gedichten worden voorgedragen op het podium! Deze optredens van de leerlingen worden afgewisseld met optredens van professionele poetry artiesten en dj’s uit het vak. De klassen worden verdeeld over 2 Poetry Nights, samen het Poetry Festival.
Het Poetry Festival vindt plaats op 17 & 18 dec 2014 van 18:30-21:00 uur in het Energiehuis.


Om de deelname aan de Poetry lessen mogelijk te maken is de deelname aan het Poetry Festival verplicht. Hier rekenen wij op, dus houdt u rekening met het verplicht stellen van deze activiteit als u uw leerlingen opgeeft, anders zijn wij genoodzaakt meerkosten in rekening te brengen.


Doelgroep: 3e en 4e jaars leerlingen VO in Dordrecht Het Poetry Project is geschikt voor alle derde en vierdejaars leerlingen van het voortgezet onderwijs in Dordrecht. Voorgaande jaren werd dit project georganiseerd voor de vmbo en MBO leerlingen, maar vanwege het grootste succes kunnen wij het project uitbreiden en mogelijk maken voor alle derde en vierdejaars leerlingen in het voortgezet onderwijs.

Kosten: €75,- per klas
Wij kunnen dit project met fikse korting aanbieden! De kosten per klas bedragen circa €900,- maar wij kunnen dit project aanbieden voor €75,- per deelnemende klas!
Dit is inclusief: 5x poetry & performance les op school, 1x Masterclass en 1x Poetry Festival.
U kunt maximaal 4 klassen per school opgeven.


Aanmelden: t/m 22 sept 2014
Je kunt je klas aanmelden via vo@tobe.nl
Voor vragen, neem contact op met Natasja Morales of Ilse Melis,
Coördinatoren VO bij ToBe cultuurcentrum.

prijs €75,- per klas
lesduur 4 x 60 min les + Masterclass + Poetry Night
min. afname Lessen + Poetry Night
ruimte op school
voorziening
Aanvragen
contact
print
share
je vraag is verstuurd!

ToBe Tipt

We ontvangen graag je feedback over deze pagina of website, laat ons weten wat we kunnen verbeteren!