share

Workshopdag in de meivakantie – Verplaatst

Vanwege de weersverwachtingen gaan we deze workshopdag verplaatsen naar een andere dag. Houd hiervoor de website in de gaten.
Heb je al een kaartje? Dan ontvang je binnenkort een e-mail met meer informatie.

Ben jij tussen de 6 en 14 jaar en heb je zin om in de meivakantie buiten muziek te maken en te schilderen? Meld je dan aan voor Music Mania op woensdag 5 mei. Deze workshopdag vindt plaats op het buitenterrein van Muziekvereniging Excelsior en ToBe aan de Rembrandtlaan 206 in Papendrecht. Meedoen is gratis, maar vanwege de covid maatregelen is het wel nodig om een kaartje te bestellen.

Je kunt kiezen uit drie workshoprondes:
A) 10.00-11.45 uur
B) 12.15-14.00 uur
C) 14.30-16.15 uur

Direct naar gratis kaartje bestellen >>

Iedere ronde bestaat uit twee muziekworkshops, een schilderworkshop en eindigt met samenspelen tijdens de Brassbandworkshop. Je volgt dus in totaal vier workshops! Per ronde kunnen maximaal 30 kinderen meedoen. Bij slecht weer gaat Music Mania niet door, houd hiervoor tobe.nl in de gaten.

Programma per workshopronde:

1. Workshop In alles zit Muziek
Je leert muziek maken met een voorwerp, anders dan een muziekinstrument. Denk aan een emmer. Wist je dat hier hele verschillende klanken inzitten die je samen kunt brengen tot hele toffe drum grooves?

2. P-bone in Concert
Je maakt muziek met een echt blaasinstrument, een plastic trombone oftewel de P-bone. Je gaat op ontdekkingsreis, dit is je kans om te stralen als artiest met je eigen P-bone orkest.

3. Workshop Schilderen
Je gaat aan de slag met kwasten, verfrollers en papier en samen maak je een muzikaal schilderij.

4. Workshop Brassband
Sluit de workshopronde af met deze swingende workshop waar je samen met elkaar vrolijke Caribische ritmes gaat spelen.

Deze vakantie activiteiten worden georganiseerd door Cultuurmakelaar Papendrecht in opdracht van gemeente Papendrecht in samenwerking met Muziekvereniging Excelsior Papendrecht, ToBe cultuurcentrum en Ciska de Vries.

Meer over onze nieuwe ToBe-leslocatie in Papendrecht >>

ToBe Tipt