share

Wandelen met dames van De Inloop

De afgelopen twee jaar heeft ToBe veel projecten voor ouderen mogen organiseren. De Inloop Kunst & Cultuur is een mooi voorbeeld. Ieder dinsdagochtend komt er een vaste club van tien dames tussen de 70 en 90 jaar bijeen in het Energiehuis voor koffie, koek, een culturele workshop, en dan vooral weer koffie én die koek! Sommigen nog fit en vitaal, anderen eenzaam of beperkt.

door projectleider Roxanne van der Slot

Wat een heerlijke vrouwen! Ze hebben allemaal hun eigen verhaal en grote lol met elkaar. Dit viel halverwege maart in een keer weg toen we stopten met het organiseren van de inloopochtend. ToBe onderhoudt sindsdien contact via mail en telefoon met de dames en ook onderling zijn er contacten en zelfs vriendschappen ontstaan.

Whatsappgroep
Een aantal van de dames zit in een WhatsAppgroepje waarbij ze elke avond en quiz spelen. De oudste dame is 87! Eén dame is net op tijd overgevlogen naar haar zoon en kleinzoon in Dubai. Ze hebben allemaal aangegeven de ochtend en elkaar te missen.

Wandelingen
Omdat ToBe hen niet binnenkort bij elkaar kan laten komen hebben we iets anders bedacht: de projectleider en vrijwilligers maken één op één wandelingen met de dames die hier interesse in hebben en die dit kunnen. Zo komen ze toch nog even buiten, blijven ze in beweging én hebben ze even een praatje met iemand anders dan de buurvrouw. Daarnaast ontvangen de dames om de paar weken post: een kaartje of het ‘Blijf bewegen’-boekje van Stichting Hattrick én een telefoontje van de projectleider om bij te praten. We hopen dat we de dames snel weer in het echt samen kunnen brengen.

Berichtjes over de wandelingen, van deelnemers van De Inloop en vrijwilligers:

Deelnemer Ellen: “Gisteren met Conny 2 uur weggeweest. Naar de havens gewandeld en bij de rivier op een bankje gezeten. Had koffie voor ons in de thermoskan mee genomen. Was gezellig. Leuk dat jij dat allemaal had georganiseerd Roxanne.”

Deelnemer Cobie: “Hallo Roxanne. Even een berichtje. Gisteren gewandeld met Ria. Gezellig geklets en het park rond gegaan, erg leuk. Bedankt ook voor het boekje en kleurplaat. Fijne dag gewenst, Cobie”.

Vrijwilliger Ria: “Ha Roxanne, vanmiddag met Cobie gewandeld, we hadden voldoende gesprek stof. Wij zijn naar het Weizigtpark geweest. Het was prachtig weer, gepaste afstand gezellig op een bankje gezeten. Groetjes Ria”.

Vrijwilliger Conny: “Hoi Roxanne, Ik heb vanochtend met Ellen gewandeld, was heel gezellig. We hebben in het centrum en langs de havens gewandeld. Ellen had koffie meegenomen. Binnenkort spreken we af dat zij een keer naar mij komt en kunnen wij hier wandelen. Dat vond ze erg leuk. Groetjes Conny”.

Vrijwilliger Mirelle: “Hoi Roxanne, Afgelopen maandag was ik met Ellen gaan wandelen. Het was erg leuk en gezellig. Volgende week gaan we weer wandelen. Groetjes Mirelle”.

De Inloop Kunst & Cultuur is onderdeel van Cultuur Dichtbij.

ToBe Tipt