share

Volwassen spelers gezocht voor voorstelling Jeugdtheaterschool

Voor het landelijke project Theater Na de Dam is Jeugdtheaterschool Dordrecht (ToBe cultuurcentrum) op zoek naar spelers van verschillende leeftijdscategorieën. Op woensdag 4 en donderdag 5 mei spelen de volwassen deelnemers samen met jongeren van de jeugdtheaterschool in een locatievoorstelling over de Tweede Wereldoorlog. Acteerervaring is niet nodig.

Door heel Nederland zijn, in het kader van Theater Na de Dam, op woensdag 4 mei voorstellingen te zien die gebaseerd zijn op verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Jeugdtheaterschool Dordrecht doet dit jaar voor de derde keer mee. Dit jaar is het thema “verdwenen families” en wil de jeugdtheaterschool meer dan ooit verschillende generaties verbinden door middel van dit theaterproject. De locatievoorstelling vindt plaats in het centrum van Dordrecht.

Aanmelden
Als speler van de voorstelling ga je aan het werk met waargebeurde verhalen uit de Tweede Wereldoorlog in Dordrecht. De repetities vinden vanaf 1 maart iedere dinsdag plaats van 14.00 tot 16.00 uur in het Energiehuis (Noordendijk 148 in Dordrecht). Op woensdag 4 en donderdag 5 mei (Dodenherdenking en Bevrijdingsdag) speel je de voorstelling. Voor deelname betaal je eenmalig € 100,-. Aanmelden kan via theater@tobe.nl, vermeld uw naam, geboortedatum en contactgegevens.

Jongeren
De volwassen deelnemers repeteren ook op een aantal data samen met de jongeren. Voor jongeren van 12 tot en met 25 jaar die ook willen spelen in de voorstelling is er een auditie op dinsdag 1 maart om 19.00 uur. De repetities zijn wekelijks op dinsdag van 19.00 tot 21.30 uur. Je hoeft voor deelname geen lessen te volgen bij de jeugdtheaterschool of acteerervaring te hebben. Aanmelden kan via theater@tobe.nl, vermeld naam, geboortedatum en contactgegevens. Spelers tot en met 20 jaar krijgen 21% korting op de € 100,-. Klik HIER voor uitgebreidere info over de auditie voor jongeren.

Verhalen en vrijwilligers
Voor de voorstelling zoekt de jeugdtheaterschool ook verhalen waarop de voorstelling gebaseerd kan worden. Heeft u zelf de oorlog meegemaakt of kent u een waargebeurd verhaal uit de oorlog en wilt u dit verhaal graag delen? Dan kunt u dit ook melden via theater@tobe.nl. Daarnaast kunnen ook vrijwilligers zich via dit adres aanmelden om te helpen tijdens de voorstellingen op 4 en 5 mei.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?