share

Vitrine exposities Glasfusing en Beeldhouwen

In december zijn er twee bijzondere exposities in het Energiehuis te zien. Cursisten van de cursus Glasfusing tonen een aantal kleurrijke borden en cursisten van de cursus Beeldhouwen tonen een groot aantal kleifiguren.

Glasfusing                 7 december – 17 januari
De creaties van glasfusing worden getoond in de vitrine bij atelier 003. Tijdens de cursus hebben zes cursisten gewerkt aan het thema ‘Dinerbord met diermotief’. Het enige vaste uitgangspunt was hierbij de vorm van het bord, waar de docent al een mal voor had uitgezocht. De cursisten mochten zelf weten hoe zij het diermotief zouden vormgeven: abstract, realistisch, een geheel dier of juist alleen een klein detail. Ook de kleurenkeuze was vrij.

Beeldhouwen          8 december – 22 januari
De creaties van Beeldhouwen zijn te bewonderen in de vitrine tegenover atelier 113. De circa 80 figuren die bij deze expositie worden getoond, zijn gemaakt tijdens een opdracht van slechts één uur. ‘Maak als een schets, uit vier gelijke porties van klei, vier verschillende figuren met een simpele emotie als basis’, zo luidde de opdracht van docent Saskia Meesters. Emotie toont zich in een houding en niet zo zeer in detaillering. Op deze manier wordt er emotie gegeven aan een stuk klei dat voorheen vormloos was.  

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?