share

Vierde editie Theater Na de Dam Dordrecht door ToBeJeugdtheaterschool

Voor de vierde keer neemt ToBe Jeugdtheaterschool deel aan het landelijke project Theater Na de Dam. Kinderen van 10 tot en met 13 jaar spelen op donderdag 4 mei (Herdenkingsdag) en vrijdag 5 mei (Bevrijdingsdag) de voorstelling "Wat we delen" op locatie in en rond het Energiehuis. De voorstelling is gebaseerd op Dordtse verhalen uit de Tweede Wereldoorlog.

Op donderdag 4 mei om 21.00 uur spelen er, in het kader van Theater Na de Dam, door heel Nederland verspreid 80 theatervoorstelling gebaseerd op (lokale) verhalen uit de oorlog. ToBe Jeugdtheaterschool neemt dit jaar deel met de jonge getalenteerde spelers van de JTS Jeugdproductie. Deze 16 kinderen spraken in februari met ouderen die zelf de oorlog hebben meegemaakt of er veel over weten. Naar aanleiding van deze gesprekken maakten zij samen met het artistiekteam van ToBe locatievoorstelling Wat we delen met muziek en dans.

Speeldata
donderdag 4 mei 21.00 uur
vrijdag 5 mei 11.00 uur

We groeien op, worden ouder.
De tijd stapelt zich op als een berg, lijkt het wel. Ergens onderaan de stapel is het vroeger. Alsof we op de geschiedenis staan en naar beneden kunnen kijken. Wij staan nu hier.

We interviewen onze opa’s en oma’s of de mensen die onze opa’s en oma’s hadden kunnen zijn. Over vroeger. Over oorlog. Over naar buiten kijken. Over binnen blijven.

Ze vertellen ons verhalen. Hoe het was. Wat ze nog weten. Wat ze nog weten van vroeger, toen het oorlog was.

Wij vertellen de verhalen door. Aan u.

Wij: Mees, Jarne, Perrl, Elze, Damian, Merel, Lucas, Kate, Patton, Ainhoa, Madelief, Fiep, Lieve, Isa, Isa, Julin

Credits
Spel: Mees Arendse, Jarne Bierhaalder, Perrl Blok, Elze Boomgaard, Damian Brandt, Merel de Jong, Lucas Kaal, Kate Kraaijeveld, Patton van Loon, Ainhoa Ortiz de Zarate, Madelief Sas, Fiep Schaareman, Lieve van der Spek, Isa Spoor, Isa Uittenbogaard, Julin Weeda
Regie: Annelies Hoeneveld
Muziek: Kiki Luitwieler
Choreografie: Marijke de Vos
Met dank aan: Elise Dekker, Cocky van Gunst, Jan Louter, Carla en Theo van Luik, Jeltien Olivier, Maria Polman, Arie en Corrie in ’t Veld, Marjan en Laurens de Visser, Carla de Vries – van Westrenen

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?