share

Verrassend werk tijdens expositie Werkplaats MEB!

De cursisten van Werkplaats MEB! exposeerden op zondag 26 maart het werk dat ze dit seizoen maakten tijdens de lessen van kunstenaar Marije Mooren.

Werkplaats MEB! is een schilder- en tekencursus voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Aan het begin van ieder seizoen vraagt Marije aan haar cursisten waar ze graag aan willen werken. “Paleis het Loo” was een van de thema’s die de cursisten dit jaar aandroegen. Aan de hand van dit thema tekenden een aantal cursisten plattegronden van een paleizen, inclusief een gevangenis voor chagrijnige taxibuschauffeurs 😉 Marije gaf ook opdracht tot het schilderen van hun eigen gezin als koninklijke familie, ook maakte de groep grote kronen die ze tijdens de expositie droegen. De naam van de expositie was dan ook “Onderdanen”.

Dieren
Naast deze koninklijke werkstukken was er ook werk te zien vanuit andere thema’s. Zo fotografeerde Marije dit seizoen iedere cursist afzonderlijk en stelde voorafgaand de vraag: Kijk zoals het dier dat je graag zou willen zijn. Vervolgens maakten de cursisten de foto’s af door er dierenelementen aan toe te voegen van verschillend materiaal. Daarnaast maakten een aantal cursisten een schilderij voortgekomen uit hun fascinatie (en/of vrees) voor de griepprik, wat resulteerde in zeer levendige schilderijen.

Eigen stijl
Marije geeft in haar lessen van Werkplaats MEB! de cursisten veel ruimte om een eigen stijl te ontwikkelen en op hun eigen niveau te werken. Ze daagt ze uit om steeds ietsje verder te gaan. Werkplaats MEB! gaat weer van start na de zomervakantie op maandag 11 september en vindt wekelijks plaats op maandag van 19.00 tot 21.00 uur. Nieuwe cursisten zijn van harte welkom. Mail voor meer informatie naar klant@tobe.nl.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?