share

Veel enthousiasme en energie tijdens het HaFaBra Jeugdfestival

Het 11de ToBe HaFaBra Jeugdfestival vond zaterdag 15 februari plaats in het Energiehuis. Het Ridderkerks Jeugd Orkest won de prijs voor 'Meest leuke gimmick' en Slagwerk Ensemble Solid Alblasserdam won de prijs voor 'Beste muzikale prestatie'.

HaFaBra staat voor harmonie, fanfare en brassband. De negen deelnemende orkesten kregen allemaal een halfuur podiumtijd in theaterzaal Ketel 2. Behalve de twee ‘eerste prijzen’ waren er ook deelnemersprijzen te verdienen. Na ieder optreden van 30 minuten kreeg het orkest feedback van de strenge en rechtvaardige jury bestaande uit Leon Vliex en Joop Nijholt. De jury gaf aan zeer onder de indruk te zijn van het niveau, de energie en het enthousiasme van de orkesten.

Nieuwkomers
Onder de deelnemende orkesten zaten twee nieuwkomers: Ridderkerks Jeugd Orkest en Jeugdorkest Pro Patria. Andere deelnemende orkesten waren: SMS Orkest Excelsior Papendrecht, Jeugdorkest Harmonie Slikkerveer, Jeugdslagwerkgroep Harmonie Slikkerveer, Opstap Solide Alblasserdam, Opstap Solid Alblasserdam, Solide Alblasserdam en Solid Alblasserdam. Nadat het laatste orkest gespeeld had ging de jury in beraad om de twee winnaars van het HaFaBra Jeugdfestival 2020 aan te wijzen.

Juryrapport winnaars
Het Ridderkerks Jeugd Orkest won ‘Meest leuke gimmick’, omdat zij geluidstechniek, vleugel en dans (turnen) met elkaar combineerden. De prijs voor ‘Beste muzikale prestatie’ werd gewonnen door Slagwerk Ensemble Solid Alblasserdam: zeer indrukwekkend slagwerk ensemble dat opviel door het uitstekende samenspel, strakke tempi en het indrukwekkende instrumentarium.

Op de foto: Ridderkerks Jeugd Orkest (twee meisjes met vlecht) en Slagwerk Ensemble Solid Alblasserdam.
Foto door Danny van der Weck

ToBe Tipt