share

Twee nieuwe zangdocenten

ToBe is twee nieuwe zangdocenten rijker! Pamela Slagveer en Laura Overbeeke. Lees hier meer over deze ervaren muzikanten en check hun muziek via de linkjes.

Scroll naar beneden voor info over Laura.

Pamela Slagveer
Pamela (links op de foto) is van origine een Dordtse, maar woont tegenwoordig in Rotterdam. Ze heeft opleidingen gevolgd (MBO Muziek-Producer, Conservatorium Alkmaar) waarbij ze onder andere inzicht heeft gekregen in de verschillende zangtechnieken die je als zangeres kunt gebruiken. De Complete Vocal Technique is één van haar specialisaties. Als Pam Feather staat Pamela als singer-songwriter en entertainer bekend om haar herkenbare stemgeluid, catchy songs en energieke optredens. Ze duikt op jonge leeftijd regelmatig op bij diverse jams en talentenjachten in Rotterdam. Zo weet ze indruk te maken met haar melodische uitvoering van het Shakespear gedicht Shall I Compare. In 2009 komt haar eerste single Phone Call uit, de single wordt direct opgemerkt door Giel Beelen. In 2010 released ze haar debuutalbum Feather Tales met daarbij de singles Cannot Change The Weather en You.

Pamela is onder meer te zien en horen bij GIEL, DWDD, North Sea Jazz Festival en in het voorprogramma van Erykah Badu. Cannot Change The Weather bereikt bovendien de 24e positie in de top 100. Hierna brengt ze met wisselend succes een aantal nieuwe singles en een EP uit. Ze tourt eveneens door het land met de band Sven Hammond. Vervolgens stort Pam zich op een studie ondernemen en doet voor het eerst ervaringen op buiten het maken van muziek. Toch blijft muziek de drijfveer in haar leven. Afgelopen jaar werkte Pam stilletjes aan nieuwe muziek. Ze koos er bewust voor om terug te gaan naar de muziek waarmee het allemaal begon, muziek met een traan en een glimlach. Eerlijke muziek die komt vanuit het hart. De eerste single Hold Me en de gelijknamige EP zijn vanaf 30 maart uit. Kom meer te weten over de muziek van Pam Feathers op Soundcloud, pamfeathers.com en YouTube.

Laura Overbeeke
Laura (rechts op de foto) is vers afgestudeerd aan het conservatorium van Rotterdam (Codarts) als vocalist en songwriter. Voor haar eindexamen gaf ze een knallend concert onder haar artiestennaam Laura Jorinde, waar ze met haar band en een orkestensemble de tent afbrak en afstudeerde met een 9! Haar muziek wordt vaak vergeleken met die van artiesten als Tori Amos, London Grammar en Lana del Rey. Sferische alternatieve pop met een rauw randje. Op dit moment is de band bezig met het editen van de live video’s en het voorbereiden van hun optreden voor de finaleshow van de Grote Prijs van Rotterdam.

Tijdens haar conservatoriumtijd in Rotterdam (en een half jaar uitwisseling aan de University of Arts in Philadelphia, USA) heeft Laura zich ontwikkeld als een veelzijdig vocalist, songwriter, bandleider en beginnend arrangeur. Ze kan je helpen met het ontdekken en verbeteren van je stem en het schrijven van liedjes, het arrangeren van partijtjes en backing vocals, maar ook voor hulp bij live performen, uitstraling op het podium, of wat nou eigenlijk jouw rol binnen een band is.

Kijk op Soundcloud voor een studio opname van Laura’s band en bekijk op YouTube een video van een orkestarrangement van één van Laura’s songs, gespeeld door het Codarts Pop Orchestra.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?