ToBe tijdens de Dordtse Cultuurnacht - ToBe
share

ToBe tijdens de Dordtse Cultuurnacht

Maak op zaterdag 8 oktober kennis met de cultuurinstellingen van Dordrecht. Zwerf een avond door de stad, bezoek verschillende locaties en drink gezellig een drankje. ToBe is erbij met Hemellichamen, een spektakel van licht en kleur in de gangen en ruimtes van het Energiehuis. Je wandelt langs installaties die spelen met licht en gaat zelf aan de slag gaat met glow in the dark-paint! De entree is gratis.

Hemellichamen is op 8 oktober vrij te bezoeken van 18.00 tot 23.00 uur. Tijdens de Cultuurnacht zijn er verschillende wandelroutes. Doe je mee aan de route “Kids”? Dan om je ook langs Hemellichamen. Op dordtsecultuurnacht.nl kun je gratis aanmelden voor de verschillende routes tijdens de Dordtse Cultuurnacht. In het Energiehuis zijn vanaf 22.00 uur tot in de vroege uurtjes ook activiteiten van Popcentrale en Bibelot.

De kunstenaars van Hemellichamen

Hemellichamen is bedacht en gecreëerd door de kunstenaars Anika Hochstenbach, Noëmi Hofstede, Lotte Koppens en Biko Wouterse. Lees hieronder meer over Anika, Noëmi, Lotte en Biko.

Anika Hochstenbach

Mijn werk bestaat uit olieverfschilderijen en (oliekrijt) tekeningen, waarin de focus ligt op het menselijke lichaam en de huid. Ik ben gefascineerd door het vleselijke aspect en de onderliggende kleuren hiervan. Het rood van de wangen of het blauw van de wallen probeer ik te benadrukken. Steeds vaker laat ik hier mijn fantasie op los en speel ik met de vorm en kleur van het lichaam.’

Noëmi Hofstede

Een belangrijke vraag binnen mijn werk is: hoe moet je leven in een maatschappij die zo luid is? Met meteen daaraan gekoppeld: hoe vind ik rust? In een wereld waar alles steeds sneller en luider op je af lijkt te komen, neem ik je aan de hand mee langs meditatieve soundscapes, performances, film en tekst. Ik bied je mijn ideale wereld aan, een alternatief.

Lotte Koppens

Voor mij betekent kunst maken: leren begrijpen, confronteren en het overwinnen van hetgeen wat omgaat in het onderbewuste. Het werk komt dus altijd vanuit iets persoonlijks, maar het vindt toch altijd verbinding met maatschappelijke onderwerpen zoals feminisme, kindertijd en intimiteit.

Biko Wouterse

In mijn werk zie ik mijzelf niet zo zeer als kunstenaar. Ik zie mijzelf meer als iemand die kapotte dingen maakt en soms verbetert, een fixer. Misschien verzet ik mijzelf tegen de opvattingen van de wereld, opvattingen over hoe ik moet zijn als persoon en als kunstenaar. Ik probeer vaak via mijn werk mijn houding te veranderen van me against the world naar me with the world.

ToBe Tipt