share

ToBe Poetry Festival groot succes

Ruim 450 middelbare scholieren uit Dordrecht hebben op donderdag 17 december deelgenomen aan het ToBe Poetry Festival. Afgewisseld door professionele poetry artiesten droegen scholieren hun eigen, soms zeer persoonlijk, werk voor in theaterzaal Ketel 2 van het Energiehuis.

De afgelopen weken kregen de scholieren onder schooltijd workshops ‘spoken word’ (moderne vorm van poëzievoordracht) van een poetry performer van ToBe. De jongeren die aan dit Poetry Project deelnamen bezochten donderdag het festival. Ruim 80 scholieren namen daarnaast in hun vrije tijd ook deel aan de masterclasses Theater of Media. Hier werkten zij aan een performance of gedicht, vormgegeven in een kort filmpje. Een selectie van deze scholieren droeg eigen werk voor tijdens het ToBe Poetry Festival.

Persoonlijk werk
Bijzonder aan het ToBe Poetry Project is dat de scholieren zich, onder begeleiding van de ToBe-docenten, open en kwetsbaar opstelden tijdens de workshops. Dit jaar stond het thema ‘’vrijheid’’ centraal, wat leidde tot bijzonder en persoonlijk werk. Tijdens het voordragen en het vertonen van de filmpjes tijdens het festival, maakte het werk hierdoor veel indruk op de aanwezige scholieren.

Wedstrijd
Dit jaar was er een poetry wedstrijd waar de leerlingen aan mee deden. Er is gekeken naar het gedicht, de voordracht en de originaliteit hiervan. In de jury zaten Gery Mendes (Poetry Circle), Marieke van Leeuwen (stadsdichter en theatermaker) en Kees Koene (coördinator bijzondere projecten bij ToBe). De hoofdprijs is een privé masterclass poetry van poetry artiest Gery Mendes van de Poetry Circle. De winnaars van de avond zijn Ammorena van het Wellant College Merwa van het Dalton College locatie Leerpark.

Artiesten
De optredens van de scholieren werden afgewisseld met optredens van professionele poetry artiesten: Sevdaliza, Far I, Evi de Schurk, Fariesh, Y.M.P, Marieke van Leeuwen en Gery Mendes. De muziek werd verzorgd door de vrouwelijke DJ Mixturess. Poetry docent en performer Michael Gomes presenteerde het festival samen Natasja Morales, coördinator van ToBe en initiatiefnemer van het Poetry Project.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?