share

ToBe Jeugdtheaterschool speelt in ‘Vier zonen, één stad’

Twaalf jonge spelers (10-12 jaar) van ToBe Jeugdtheaterschool spelen op vrijdag 4 en zaterdag 5 mei in het theatrale concert 'Vier zonen, één stad' van Schouwburg Kunstmin, het Dordrechts Philharmonisch Orkest en Tekengenootschap Pictura. ToBe doet mee in het kader van het landelijke project Theater Na de Dam.

De twaalf kinderen van de talentgroep JTS Jeugdproductie nemen je mee in de Dordtse verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. In ‘Vier zonen, één stad’ staan de vier zonen van Dordrecht en hun strijd voor vrijheid van denken, leven en creëren centraal staan: schrijver Cees Buddingh, beeldend kunstenaar Otto Dicke, verzetsstrijder Aart Alblas, componist Kors Monster. Honderd jaar geleden werden deze markante persoonlijkheden geboren. “Vier zonen, één stad” verbindt hun overtuigingen met onze tijd.

Theater Na de Dam
Net als op 80 anderen plaatsen in Nederland speelt in Dordrecht op 4 mei (Herdenkingsdag) om 21.00 uur een voorstelling gebaseerd op (lokale) verhalen uit de oorlog, dit in het kader van het landelijke Theater Na de Dam.

Kaartverkoop
Het ‘Vier zonen, één stad’ vindt plaats op 4 én 5 mei in de grote zaal van Schouwburg Kunstmin. Kaarten kosten voor rang 1 € 12,50 en rang 2 € 8,50 (incl. een consumptie) en zijn te koop via de website van Kunstmin en aan de kassa van Kunstmin en het Energiehuis.

Credits
ToBe Jeugdtheaterschool Spel: Mees Arendse, Anna van Beest, Damian Brandt, Aragon van Doesburg, Gigi Don, Juul Hortensius, Lizzy de Jong, Lucas Kaal, Patton van Loon, Merle Nobel, Jade Ooijen, Ainhoa Ortiz de Zarate / Regie: Wendy van Delzen / Regieassistent: Judith van Leest / Choreografie: Marijke de Vos / Muziek: Kiki Luitwieler
Dordrechts Philharmonisch Orkest o.l.v. Jan-Gerrit Adema
Tekengenootschap Pictura

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?