share

ToBe in Concert met het Rotterdams Retropole Orkest

Op woensdag 1 juni vindt het vierde en al weer laatste ToBe in Concert plaats in Het Plein, Koningsplein 3 in Ridderkerk. Het wordt een swingende avond met het Rotterdams Retropole Orkest voor de pauze en ToBe Jazzed na de pauze.

ToBe in Concert is een serie van vier concerten waarbij een regionale (amateur) bigband of vereniging en een (semi)professionele band met aankomend toptalent speelt in Het Plein.

De prijs is € 7,50 en de kaarten zijn HIER te koop of op de avond contant aan de deur verkrijgbaar. Het optreden begint om 20.00 uur, de zaal is om 19.30 uur open.

Rotterdams Retropole Orkest
Ruim veertig muzikale talenten en professionals vormen samen het Rotterdams Retropole Orkest.
Dit swingend pop / jazzorkest speelt muziek met een nostalgisch tintje. De avond staat garant voor een Vintage Bigger BigBand Event. Speciaal voor dit programma zijn gast vocalisten Felicia Braam, Chique Vocal Swing Trio, John Jaques en Tim Verhaal uitgenodigd om samen met het Retropole in de schijnwerpers te staan. Op het repertoire staan nummers als Come Fly With Me, Sway en Feeling Good. De orkestleiding is in handen van Harry Tazelaar.

ToBe Jazzed
ToBe Jazzed is de ‘small big band’ van ToBe cultuurcentrum. In de band gaat het er om lekker met elkaar muziek te kunnen maken en daar samen muzikaal in te groeien! Met veel plezier wordt er samen muziek gemaakt en dat is terug te horen! Het repertoire van ToBe Jazzed is jazz en jazz gerelateerde muziek. Standards als ‘Killer Joe’ en ‘Watermelon Man’ zitten in het repertoire. In de arrangementen wordt altijd gezocht naar een groovy manier om de stukken te spelen, net wat anders dan anders! Om binnen ToBe cultuurcentrum optimaal gebruik te maken van het talent en de mogelijkheden tot kruisbestuiving heeft dirigent Govert van der Kolm een aantal stukken van soul zangeres Candi Staton gearrangeerd voor Tobe Jazzed. Deze stukken worden uitgevoerd samen met Floor Monster als lead vocalist en enkele leden van Gospel & Soul Choir Elijah als backing vocalisten. De backings staan onder leiding van dirigente en collega Trea Kuijsten.

Kortom het belooft een swingend feestje te worden waarbij niemand lang stil kan blijven staan!

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?