Theater voor Keti Koti - ToBe
share

Theater voor Keti Koti

Op donderdag 30 juni ben je om 20.00 uur welkom bij de Keti Koti performance in Ketel 2 in het Energiehuis. Toegang is gratis.
Wat weet jij van Keti Koti? Iets…niets? Keti Koti betekent ‘gebroken ketenen’ en viert de afschaffing van de slavernij op 1 juli. Voor Theater voor Keti Koti maken zeven jongeren in korte tijd een presentatie.

De zeven spelers hebben zich vier weken, samen met theatermaker Marcos Valster verdiept in Keti Koti. Wat vieren we tijdens Keti Koti? Welke verborgen verhalen zijn er te ontdekken? Waarom is het zo belangrijk dat we dit doorvertellen en erbij stil te staan? Het resultaat van deze zoektocht komt samen in de presentatie.

Deze presentatie maakt onderdeel uit van de landelijke manifestatie Theater voor Keti Koti 
Keti Koti – wat in het Sranantongo ‘Gebroken Ketenen’ betekent – staat voor de herdenking van het slavernijverleden en de viering van de formele afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 in Suriname en op de Nederlandse Antillen.
Samen met andere theaters en cultuurplekken in heel Nederland presenteren wij op 30 juni en 1 juli verhalen over het koloniale en slavernijverleden. Verhalen van onrecht en leed, en van trots en verzet. Meer informatie en een compleet overzicht van alle activiteiten vind je op theatervoorketikoti.nl.

ToBe Tipt