share

Theater voor Keti Koti zoekt spelers

Wat weet jij van Keti Koti? Iets…niets? Keti Koti betekent ‘gebroken ketenen’ en viert de afschaffing van de slavernij. Bij Theater voor Keti Koti werk je samen met andere jongeren in vier repetities toe naar een performance. Iedereen van 12 t/m 21 jaar, met of zonder ervaring, kan gratis meedoen. De repetities starten op woensdag 2 juni en vinden plaats in wijkcentrum Koloriet in Krispijn. Op woensdag 30 juni laten we de performance zien aan publiek.

De inschrijving is gesloten. Wil je op de reservelijst? Mail dan naar klant@tobe.nl.
Wil je meedoen? Je kunt je aanmelden via deze website of kom gewoon naar de eerste repetitie en meld je dan aan. Deelname is gratis.
Ga naar online inschrijven >>

Theater, spoken word, dans of zang
Wat voor invloed heeft het slavernijverleden en koloniale verleden nu eigenlijk op jou? Wil je onderzoeken wat wij vieren tijdens Keti Koti? Waarom is het belangrijk dat we dit doorvertellen? Welke verborgen verhalen zijn er te ontdekken? Of misschien weet je niets over dit onderwerp en wil je graag meer te weten komen.

Samen met theatermaker Roxy Verwey en andere jongeren verdiepen we ons in dit onderwerp en vertellen we de verhalen door middel van theater. Heb je meer met spoken word, dans of zang? Wees dan ook welkom.

Repetitiedata
Woensdag 2, 9, 16 en 23 juni, 17.00-20.00 uur
locatie: Koloriet in de wijk Krispijn, Jacob Marisstraat 70

Voorstelling
Woensdag 30 juni. Meer info over de tijd en locatie volgt.

Theater voor Keti Koti landelijk
Keti Koti – wat in het Sranantongo ‘Gebroken Ketenen’ betekent – staat voor de herdenking van het slavernijverleden en de viering van de formele afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 in Suriname en op de Nederlandse Antillen.

Theater voor Keti Koti is een landelijk initiatief en wil met voorstellingen en artistieke programma’s bewustwording creëren en de betekenis van de landelijke herdenking en viering op 1 juli verdiepen en meer zichtbaar maken. Door heel Nederland worden jaarlijks op verschillende podia verhalen van (jonge) theatermakers verteld die reflecteren op die geschiedenis en de weerslag daarvan in onze samenleving van vandaag. Er is ruimte voor nieuwe verhalen en theatraal onderzoek, historisch materiaal en het optekenen van de orale geschiedenis. We willen zoveel mogelijk mensen, door het hele land, bij Theater voor Keti Koti betrekken.

ToBe Tipt