Terugblik premières Jeugdtheaterschool - ToBe
share

Terugblik premières Jeugdtheaterschool

Onze Jeugdtheaterschool beleefde de afgelopen weken drie premières! De talentgroepen Jeugdproductie en Productie, speelden in het Energiehuis hun voorstellingen "Natuurlijk!" en "Elf scènes en een gedicht die volledig los staan van elkaar". Daarnaast was er ook een locatievoorstelling in het centrum van Dordrecht door jongeren, zij speelden "Daar deden ze roomboter in".

De jongeren van de talentgroep Productie speelden op 23 en 24 april “Elf scènes en een gedicht die volledig los staan van elkaar”. Samen werkten ze sinds september met het team van ToBe Jeugdtheaterschool naar de voorstelling toe. Tijdens hun deelname aan deze cursus leerden de spelers niet alleen over het maken en spelen van een voorstelling, maar ook over het werken met theaterlicht, kostuums, decor en pr. Hetzelfde geldt voor de jonge spelers (10-12 jaar) van de Jeugdproductie, zij speelden op vrijdag 6 en zaterdag 7 mei de voorstelling  “Natuurlijk!”. Een betoverende voorstelling over de toekomst van onze planeet. De voorstelling vond plaats in de theaterzaal, maar het publiek werd halverwege ook meegenomen naar buiten.

Theater Na de Dam

Door heel Nederland gingen op woensdag 4 mei om 21.00 uur, na de Nationale Herdenking, 38 jongerenvoorstellingen in première in het kader van Theater Na de Dam. Onze voorstelling “Daar deden ze roomboter in” was onderdeel van dit landelijke initiatief. De jongeren startten in maart met repeteren en maakten samen met regisseur Marcos Valster in korte tijd deze locatievoorstelling  op basis van Dordtse verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. De bezoekers die een kaartje hadden bemachtigd werden door de spelers meegenomen door de straten van het oude Dordtse centrum.

Wil je meer foto’s zien?

Volg ons dan op Instagram of Facebook.
Foto’s door Peter Verheijen

ToBe Tipt