Spelers gezocht voor Theater Na de Dam - ToBe
share

Spelers gezocht voor Theater Na de Dam

Maak een voorstelling samen met andere jongeren voor Theater Na de Dam 2022. Op donderdag 16 maart starten de repetities in het Energiehuis, iedereen van 12 t/m 24 jaar kan meespelen, er zijn geen audities. Samen met de theatermaker Yara van Engelen maken jullie de voorstelling in 7 donderdagavonden. Uiteindelijk wordt de historische binnenstad van Dordrecht het decor, want op 4 mei (Herdenkingsdag) spelen jullie de voorstelling in het centrum van de stad. Deelnemen kost eenmalig € 25 en is te betalen met Dordtpas tegoed.

Direct naar meer info & inschrijven >>

Tijdens het maken van de voorstelling ga je met de andere spelers op onderzoek naar de verborgen verhalen van Dordrecht. Verhalen over de Tweede Wereldoorlog en over vrijheid. Naar aanleiding van deze verhalen wordt de voorstelling gemaakt.

Verhalen gezocht: Kun je iets vertellen over de Tweede Wereldoorlog in Dordrecht en omgeving? Dan komen we graag met je in contact. Kijk hier voor info >>

Bekijk op YouTube onze voorstelling van Theater Na de Dam 2021 >>

Tijdens het repetitieproces ervaar je de verschillende fases van het maken van een voorstelling en krijg je ook te maken met decor, kleding, en publiciteit. Het is extra bijzonder, omdat we onderdeel zijn van het landelijke project Theater Na de Dam. Door heel Nederland is na de Dodenherdenking en op Bevrijdingsdag theater te zien gebaseerd op verhalen uit de Tweede Wereldoorlog.

Yara van Engelen

Yara is tijdens haar opleiding aan de Paul van Vliet Academie voor kleinkunst, verschillende aspecten van het theater gaan proeven. Zelf spelen, schrijven, regisseren en lesgeven. Voor Yara staat plezier voorop, want daar begint theater maken mee! Naast plezier bied zij de spelers de gepaste gereedschappen aan om vrijuit te kunnen spelen en zich zeker te voelen op het toneel. Het maken van een theaterproductie is een creatief proces wat je samen doet. Plezier maak je samen, en theater ook!

 

ToBe Tipt