Spelers gezocht voor Theater Na de Dam 2022 - ToBe
share

Spelers gezocht voor Theater Na de Dam 2022

Maak een voorstelling samen met andere jongeren voor Theater Na de Dam 2022. Op dinsdag 29 maart starten de repetities in het Energiehuis, iedereen van 12 t/m 24 jaar kan meespelen, er zijn geen audities. Samen met de Dordtse theatermaker Marcos Valster maken jullie de voorstelling in 7 dinsdagavonden. Uiteindelijk wordt Dordrecht het decor, want op 4 mei (Herdenkingsdag) spelen jullie de voorstelling in het centrum van de stad. Deelnemen kost eenmalig € 25 en is te betalen met Dordtpas tegoed.

Direct naar meer info & inschrijven >>

Tijdens het maken van de voorstelling ga je met de andere spelers op onderzoek naar de verborgen verhalen van Dordrecht. Verhalen over de Tweede Wereldoorlog en over vrijheid. Naar aanleiding van deze verhalen wordt de voorstelling gemaakt.

Verhalen gezocht: Kun je iets vertellen over de Tweede Wereldoorlog in Dordrecht en omgeving? Dan komen we graag met je in contact. Kijk hier voor info >>

Bekijk op YouTube onze voorstelling van Theater Na de Dam 2021 >>

Tijdens het repetitieproces ervaar je de verschillende fases van het maken van een voorstelling en krijg je ook te maken met decor, kleding, en publiciteit. Het is extra bijzonder, omdat we onderdeel zijn van het landelijke project Theater Na de Dam. Door heel Nederland is na de Dodenherdenking en op Bevrijdingsdag theater te zien gebaseerd op verhalen uit de Tweede Wereldoorlog.

Marcos Valster
De liefde voor theater begon bij Marcos toen hij zelf lessen volgende bij ToBe Jeugdtheaterschool en daar in diverse voorstellingen speelde. Hij ging vervolgens studeren aan de Fontys Academie voor Theater en studeerde af in 2016. Daarna werkte hij als acteur, theatermaker en docent bij gezelschappen zoals Het Laagland, Het Nationale Theater en Maas Theater en Dans. Hij richt zich in zijn werk vooral op de jeugd en wil ‘’echte’’ verhalen vertellen die ontstaan uit gesprekken en zijn eigen ervaringen.

 

ToBe Tipt