share

Wil jij een rol in onze nieuwe voorstelling?

Speel jij in de nieuwe theaterproductie van ToBe? Dat kan! We maken een voorstelling met jongeren uit Dordrecht en omgeving. Op 4 en 5 mei (Herdenkings- en Bevrijdingsdag) speelt de voorstelling op een bijzondere locatie in Dordrecht, de stad is ons decor. Je hebt geen theaterervaring nodig om mee te spelen en aanmelden kan nog. De volgende bijeenkomst is op zaterdag 7 maart, zorg dat je erbij bent en meld je aan.

DIRECT AANMELDEN >>>

Voor het maken van de voorstelling ga je op onderzoek naar de verborgen verhalen van Dordrecht over de Tweede Wereldoorlog en over vrijheid. Naar aanleiding van deze verhalen wordt de voorstelling gemaakt. De repetities vinden plaats in het Energiehuis en later ook op de speellocatie in de stad. Deelnemen kost eenmalig € 15, -.

Tijdens het repetitieproces onderga je de verschillende fases van het maken van een voorstelling en krijg je ook te maken met decor, kleding en publiciteit. Het is extra bijzonder, omdat we onderdeel zijn van het grote, landelijke project Theater Na de Dam. Door heel Nederland zijn na de Dodenherdenking en op Bevrijdingsdag theatervoorstellingen te zien gebaseerd op verhalen uit de Tweede Wereldoorlog.

Start- en verhalenbijeenkomst
Tijdens de startbijeenkomst op zaterdag 22 februari van 13.30-16.00 uur maakten een aantal spelers al kennis met regisseur Themba Schmitz, ze gaf meer uitleg over het project. Op zaterdag 7 maart van 13.30-16.00 uur is er een vertelbijeenkomst en delen ouderen verhalen over de Tweede Wereldoorlog.

Repetities
We repeteren in het Energiehuis op zaterdag 28 maart en 4, 11, 18 april van 12.00-16.00 uur. Op woensdag 29 april, donderdag 30 april en vrijdag 1 mei repeteren we op locatie en op maandag 4 en dinsdag 5 mei spelen we de voorstelling. De locatie en het tijdstip worden nog bekend gemaakt. Een aantal van de geplande repetities vindt plaats tijdens Pasen en de meivakantie, het is belangrijk dat je dan ook aanwezig bent.

Jongerendag
Op zaterdag 25 april gaan we naar Amsterdam voor de Jongerendag van Theater Na de Dam. Daar volg je workshops en ontmoet je alle jongeren uit het hele land die ook een voorstelling maken voor Theater Na de Dam.

ToBe Tipt