share

Schrijf je voor 1 juli in en ontvang 1 bidon cadeau!

Alle cursussen voor het seizoen 2017-2018 bij ToBe staan online. Alle cursussen Dans, Muziek, Kunst&Design en Theater starten in de week van maandag 11 september 2017. Schrijf je voor 1 juli in en ontvang een leuke bidon cadeau!

Kies uit meer dan 250 cursussen
Bij ToBe kun je kiezen uit meer dan 250 cursussen voor elke leeftijd en voor elk niveau! ToBe biedt cursussen Dans, Muziek, Kunst&Design en Theater. En voor de snelle aanmelders staat er een ToBe Bidon* klaar.
Hier vind je alle nieuwe cursussen. Bij de zoekfunctie kun je de naam van de cursus invullen of maak gebruik van de cursusvinder op de website.

Allerkleinsten 0-4 jaar
Is je kind tussen de 0-4 jaar? Dan ben je van harte welkom om te ontdekken wat er bij jouw kind past. Denk aan Muziek voor Baby’s, Muziek op Schoot en Muziek voor Peuters. Danst je kind meteen als er muziek aan staat? Denk dan aan Peuterdans.

Kleuters 4-6 jaar
Voor de kleuters is ook vanalles te doen. Wat dacht je van Kleuterdans, Kleuterhiphop, Kleuterballet, Kinderdans, Muziek voor Kleuters, Kleuter Atelier of Kleutertheater?

Kinderen 6-12 jaar
Voor deze doelgroep biedt ToBe de meeste keus!

 • Dans: Breakdance, Hiphop, Kinderdans, Ballet, Moderne Dans, Jazzdance
 • Kunst&Design: Tekenen zonder Grenzen, Strip- en Games tekenen, Animatie, Edelsmeden, Game Design – Level 1+2, Recylce Art, Kleigoed!, Kinder Atelier
 • Muziek: MuziekKlassen, Kies Een Instrument, Orkest Plus Les, Popschool4Kids, les op instrument, Drechtsteden Jeugd Ensemble (DJE).
 • Jeugdtheaterschool: JTS Speelleergroep theater, JTS Basisgroep theater, JTS Basisgroep theater, zang en dans, JTS Opstapgroep theater, JTS Opstapgroep theater, dans en zang.

Jongeren 13-18 jaar

 • Dans: Breakdance, Hiphop en Moderne Dans.
 • Muziek: KeyboardGroup, Popschool, Play a Song, SingingGroup, Orkest Plus Les, les op instrument, Drechtsteden Jeugd Orkest (DJO).
 • Kunst & Design: Fotografie, Strip- en Games tekenen, Animatie, Edelsmeden, Game Design – Level 1+2, Recylce Art, Doorgedraaid, Jongeren Atelier
 • Jeugdtheaterschool: JTS Opleidingsgroep theater, zang en dans, JTS Studioklas Acteren, JTS Theaterwerkplaats, JTS Theaterlab A+B, JTS Productie

Volwassenen vanaf 18 jaar

 • Dans:Hiphop, Moderne Dans, Modern Jazz, T’ai Chi, Fusion Bellydance en Dans Work-out.
 • Muziek:Cappuccino Orkest, Moesika, Saxcollective Ridderkerk, ToBe Bigband, Turks Volksmuziek Koor, Vocalgroup Courage, Barok Ensemble Ridderkerk, Koor Young at Heart, Ripasso Gitaarensemble, HoornKracht, les op instrument.
 • Kunst&Design: Glasfusing, Teken- en Schilderwerkplaats en Basiscursus Digitale Fotografie.
 • Theater: JTS Theaterwerkplaats, Basistraining Acteren, Vervolgtraining Acteren en Zilver.

Talenten
Wist je dat ToBe Dans drie selectie teams heeft? Selectie Hiphop 9-12 jaar ToBeLittle, Selectie Moderne dans 10-13 jaar en Selectie Hiphop 16+ ToBeContinued. ToBe Theater biedt Producties, Theaterlab en TheaterWerkplaats voor de talenten.

Nieuw in 2017-2018
Nieuw dit seizoen bij ToBe is Kunsthoppen, in 15 weken maakt je kleuter of kind in één cursus kennis met Dans, Muziek, Theater en Kunst& Design.

Nieuw bij ToBe Dans is Danslab vanaf 9 jaar en is ook jongeren en volwassenen. In 15 repetities maak je samen met de choreograaf een dansvoorstelling van een half uur.

Leslocaties ToBe
Je kunt voor alle cursussen Dans, Kunst & Design en Theater terecht in het Energiehuis in Dordrecht. De cursussen Muziek worden op drie locaties gegeven, naast het Energiehuis zijn dat De Viermaster in Papendrecht en Het Plein in Ridderkerk.

Vakantieactiviteiten bij ToBe

De zomervakantie start vanaf zondag 9 juli 2017. Maar in de vakantie er is nog van alles te doen bij ToBe in het Energiehuis.

ZomerZwerfKaart
Met de ZomerZwerkKaart kun je in de eerste week van de zomervakantie op ma 10, di 11 en donderdag 14 juli en in de laatste week op maandag 14, dinsdag 15 en donderdag 17 augustus leuke workshops volgen in het Energiehuis.
Klik HIER voor meer informatie.

ToBe Summerdance
Wil je deze zomervakantie gewoon lekker dansen in plaats van zonnen? Doe dan mee aan de Summerdance en kom op woensdagavond 5, 12 en 19 juli en 9 en 16 augustus in het Energiehuis. Er zijn workshops Modern jazz, Dancehall, Jazz Funk, Afro Dance en Partnering Modern based  voor 16+. Prijs is €10,- per les en €45,- voor 5 lessen.
Klik HIER voor meer informatie.

Cursusvinder
Bij ToBe draait het om plezier en het ontwikkelen van creatief talent. De vakkundige docenten brengen de passie voor hun vak graag aan je over. Kijk voor meer informatie over de cursussen, tarieven, locaties en inschrijven op www.tobe.nl/cursussen. Gebruik de cursusvinder om de cursus te vinden die jij leuk vindt.

Proefles volgen?
Wil je iets doen maar weet je nog niet wat? Zet dan alvast 1, 2 en 6 september in je agenda! Op deze dagen kun je kennis komen maken met ToBe in het Energiehuis.

* Iedereen die zich voor 1 juli inschrijft voor een cursus ontvangt een toffe ToBe bidon. Deze bidon kun je ophalen tijdens de Proeflesdagen op 1, 2 en 6 september. Wij controleren dan of je nog steeds ingeschreven staat voor seizoen 2017-2018. 

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?