Samen met je kind op muziekles - ToBe
share

Samen met je kind op muziekles

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met muzieklessen en wat is er nu leuker dan samen met je kind of kleinkind muziekles volgen, het schept een speciale band. Al vanaf 6 maanden kunnen de kleintjes bij ons meedoen aan Muziek voor Baby's of M!N! Muziek. Voor kinderen vanaf 1 jaar is er Muziek voor Dreumesen en 2- en 3-jarigen kunnen meedoen aan Muziek voor Peuters of Z!NG & SW!NG. Deze cursussen zijn allemaal speciaal ontwikkeld voor kind + (groot)ouder en starten meerdere keren per jaar.

Je kunt de cursussen meerdere keren volgen, want de docent past de thema’s in het lesprogramma telkens aan. We bieden kind +(groot)ouder cursussen aan in Dordrecht, Ridderkerk en Papendrecht. Bekijk via de linkjes onderaan deze pagina de dagen en tijden.

Startdata

  • Muziek voor Baby’s, Dreumesen, Peuters – week van 13/2
  • M!N! Muziek – zaterdag 25/2
  • Z!NG & SW!NG – zaterdag 22/4

Samen zingen en bewegen

Ritmegevoel is bij de allerkleinsten al aanwezig. De eerste muzikale ervaring stimuleert onder andere het spraakvermogen en zingen draagt bij aan de ontwikkeling. Wil je graag samen zingen met je kind, maar ken je weinig geschikte liedjes en versjes? Tijdens deze cursussen zingen we oude en nieuwe liedjes.

Muziek voor Baby’s 7 – 14 mnd &
Muziek voor Dreumesen 1 jaar

We maken bij Muziek voor Baby’s en Dreumesen gebruik van eenvoudige instrumenten, dat is een nieuwe ervaring voor kinderen en het bevordert de fijne motoriek. In de lessen kunnen alle ouders en kinderen bewegen op muziek. Je ontvangt wekelijks het nieuwe lesmateriaal op papier, zo heb je aan het einde van de cursus heb je een eigen muziekboekje.
Aan deze cursussen doen 7 tot 10 kinderen, exclusief (groot)ouders. Als je twee jaar bent, kun je verder bij Muziek voor Peuters.

M!N! Muziek 6 mnd – 3 jaar

Je kind maakt spelenderwijs kennis met de verschillende aspecten van muziek en kan verschillende instrumentjes uitproberen. Iedere reeks van M!N! Muziek bestaat uit 5 lessen en start 6 keer per seizoen met steeds een nieuw thema. We sluiten in de laatste (5e) les af met het Doe-Maar-Mee-Concert, waar opa, oma of een buurvrouw jouw M!N! Muzikant mag komen bewonderen. De groepjes bestaan uit maximaal 8 kinderen.

Muziek voor Peuters 2 – 3 jaar

Je leert ze in deze cursus. Thuis kun je hiermee verder gaan, bijvoorbeeld voordat je kind naar bed gaat. Ook andere aspecten van muziek komen in deze cursus aan bod. Zo maken we gebruik van kinder-muziekinstrumenten en ga je ook bewegen op de muziek. Je ontvangt wekelijks het nieuwe lesmateriaal op papier. Aan deze cursussen doen 7 tot 12 kinderen, exclusief (groot)ouders. Als je vier jaar wordt, kun je verder met muziek in de cursus Muziek voor Kleuters.

Z!NG & SW!NG 2,5 – 6 jaar

Leer al zingend en bewegend nieuwe liedjes. Deze interactieve cursus verbindt niet alleen muziek, dans en theater met elkaar, maar ook de deelnemende (groot)ouder met hun (klein)kind. Door te bewegen op de muziek en samen spelletjes te doen leer je de liedjes gemakkelijker. De twee muzikanten, Irene Versluis en Stephan Weeda, zorgen iedere les voor live muziek met diverse instrumenten én ze maken ook gebruik van handpoppen. Iedere reeks bestaat uit 10 lessen. Tijdens de laatste les maken we samen een mooie voorstelling om te presenteren wat je allemaal hebt geleerd.

Dordrecht >>
Muziek voor Baby’s, Dreumesen en Peuters, M!N! Muziek en Z!NG & SW!NG

Ridderkerk >>
Muziek voor Dreumesen en Muziek voor Peuters

Papendrecht >>
Muziek voor Dreumesen en Muziek voor Peuters

ToBe Tipt