share

Resultaat eerste kwartaalcijfers ToBe stemt positief

Stichting voor Cultuureducatie Zuid-Holland Zuid (SCZHZ) heeft een succesvolle doorstart gerealiseerd en sluit het eerste kwartaal met een positief resultaat af. Deze nieuwe stichting heeft vanaf begin januari de activiteiten én de naam ToBe cultuurcentrum van de failliete Stichting ToBe overgenomen. SCZHZ blijft alle activiteiten op het gebied van cultuureducatie in de vrije tijd en in het onderwijs dan ook onder de naam ToBe cultuurcentrum uitvoeren in Dordrecht, Papendrecht, Ridderkerk en Zwijndrecht.

Directeur-bestuurder René Nekkers: “Ik ben trots op het feit dat we na een erg hectische en dynamische periode kunnen melden dat ToBe in het eerste kwartaal een positief financieel resultaat heeft geboekt. Dit is behaald door grote inzet van alle medewerkers en freelancers én adequaat handelen van met name de gemeente Dordrecht. Door het snel beschikbaar stellen van de benodigde subsidie heeft de gemeente Dordrecht het mogelijk gemaakt dat ToBe cultuurcentrum binnen twee weken weer van start kon.

ToBe kan terugkijken op een per saldo beperkt leerlingverlies. De campagne ‘Is dit wat voor jou?’ heeft bijvoorbeeld geleid tot 240 nieuwe cursisten. In het onderwijs heeft ToBe in Dordrecht inmiddels al weer 2.600 leerlingen en deelnemers bereikt met haar activiteiten en projecten. Ook worden op dit moment de oefenruimtes in de Popcentrale verbouwd en wordt er gewerkt aan een online boeking systeem om deze ruimtes via internet te kunnen reserveren. Kortom, een positief financieel resultaat voor het eerste kwartaal en positieve vooruitzichten. Zo bereiden we ons nu voor op een mooi aanbod voor na de zomer”.

Fotografie: Tim Leguijt en Bea Kolk

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?