share

Repetities Rattenvanger van Hamelen in volle gang

Ruim 90 Dordtenaren in de leeftijd van 7 tot en met 70 jaar repeteren momenteel voor de voorstelling de Rattenvanger van Hamelen. Een kerstvoorstelling die Schouwburg Kunstmin maakt in samenwerking met ToBe. Ieder weekend repeteren de amateur spelers en muzikanten in het Energiehuis voor de voorstelling die op Tweede Kerstdag in première gaat.

Voor deze familievoorstelling maakte schrijver/regisseur Don Duyns een hedendaagse bewerking van het klassieke sprookje de Rattenvanger van Hamelen. De muziek is ook speciaal geschreven, door componist Keimpe de Jong. Sinds half november repeteren de Dordtse spelers en muzikanten ieder weekend apart van elkaar in het Energiehuis onder leiding van De Jong en regisseur Carola Arons. Er wordt hard gewerkt en veel plezier gemaakt.

John Buijsman
Acteur John Buijsman (bekend van de tv-serie Loenatik als Dokter Doolittle) speelt de hoofdrol in de Rattenvanger. Voor zijn rol is hij flink aan het studeren op de fluit. Afgelopen weekend repeteerde hij voor het eerst met de 45 jongste spelers. Dit ter voorbereiding op komend weekend, want dan komen alle onderdelen van de voorstelling samen als de spelers en muzikanten voor het eerst de muziek en spelscènes combineren in theaterzaal Ketel 2 van het Energiehuis.

Speeldata
vrijdag 23 december try-out
zaterdag 24 december try-out
zondag 26 december première
maandag 27 december
dinsdag 28 december
woensdag 29 december
donderdag 30 december

Kaarten voor de voorstelling zijn te bestellen via www.kunstmin.nl.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?