share

Orkestdag ToBe groot succes!

Afgelopen zaterdag 22 november organiseerde ToBe voor het eerst een Grote Orkestdag in Dordrecht. Leerlingen van ToBe konden meespelen met de 2 toporkesten, het Ridderkerks symfonieorkest en het Drechtsteden Jeugdorkest, van ToBe.

De orkesten hadden een uitgebreid programma. ‘s Ochtends eerst een repetitie onder leiding van de  viool- en cellodocenten en daarna aan de slag onder leiding van echte dirigenten. Bij iedere repetitie groeide het speelniveau en zeker ook het speelplezier. Naar elkaar luisteren, allemaal op precies dezelfde manier leren strijken, korte streken, gevoelige streken, aan alles werd op professionele wijze gewerkt zodat ’s middags het publiek kon genieten van een prachtig concert in Machine 3.

Naast een geslaagd concert, met enthousiast publiek, hebben leerlingen elkaar beter leren kennen en ervaren hoe het is om in een echt orkest te spelen. Wellicht hebben een aantal leerlingen de smaak te pakken gekregen en zien we ze in de toekomst terug in een van de toporkesten van ToBe.

Benieuwd naar de foto’s van zaterdag? Onze fotograaf Peter Verheijen heeft foto’s gemaakt! Klik hier voor de link naar zijn foto’s.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?