Open Huis in Papendrecht - ToBe
share

Open Huis in Papendrecht

Muziekvereniging Excelsior en ToBe zetten op zaterdag 10 september samen hun deuren open op Rembrandtlaan 206 in Papendrecht. Van 12.00 tot 15.00 uur zijn er demo’s, open lessen en workshops muziek. Iedereen is welkom tijdens dit Open Huis en entree is gratis. Rutger Tromp van Excelsior: “Deze dag wordt een perfecte introductie in de wereld van de muziek!”

Excelsior bestaat uit verschillende orkesten en slagwerkgroepen en samen bieden ToBe en Excelsior muzieklessen aan op de Rembrandtlaan, je kunt op bijna ieder instrument les krijgen. Tijdens het gezamenlijke Open Huis kan iedereen ervaren hoe het is om samen muziek te maken. De docenten zijn aanwezig om informatie te geven over alle aanwezige snaar-, blaas- en slagwerkinstrumenten en het is mogelijk om de instrumenten zelf uit te proberen.

Bijzondere activiteiten

Bezoekers kunnen deelnemen aan de wedstrijd “De snelste drummer van Papendrecht”. Daarnaast kunnen bezoekers ervaren hoe het is om samen muziek te maken als P-bone orkest (een P-bone is een trombone van kunststof) of door mee te spelen met de steelband Barrelbeat. Ook geeft de ToBe Brassband een demo!

Open repetities en les volgen

In de week na het Open Huis zijn bij Excelsior de repetities van de slagwerkgroepen en orkesten openbaar. De muzieklessen van ToBe en Excelsior starten vanaf 5 september, maar later instromen kan vaak nog. Bekijk alle ToBe-cursussen via de Cursusvinder op de website en vraag een gratis proefles aan. Gratis proeflessen voor blaas- en slagwerkinstrumenten vraag je aan via de website van Excelsior.

Tegemoetkoming in het lesgeld

Stichting Leergeld biedt een financiële tegemoetkoming in het cursusgeld, deze regeling is er voor kinderen en jongeren (0-18 jaar) uit huishoudens met een beperkt budget. Kijk voor meer info op tobe.nl/tegemoetkoming-lesgeld.

ToBe Tipt