share

Online Pubquiz Ridderkerk

De pubquiz is een initiatief van Grandcafe Burgerzaken, Filmhuis Ridderkerk, Muziekschool Ridderkerk, de Wereldwinkel en Bibliotheek AanZet. Vanaf 1 oktober zitten ze (bijna) allemaal samen in het Plein in Ridderkerk.
Iedere woensdag, vanaf 27 mei, kan er meegespeeld worden, volledig coronaproof vanuit huis. De Pubquiz start om 20.30 uur.

Grand cafe Burgerzaken en Bibliotheek AanZet Ridderkerk organiseren de Pubquiz. Na de verhuizing zitten ze samen met Filmhuis Ridderkerk, Muziekschool Ridderkerk en de Wereldwinkel vlak bij elkaar. En een goede buur is beter dan een verre vriend!
De Pubquiz is alvast een klein voorproefje van wat een goede samenwerking kan brengen. Omdat we elkaar niet live kunnen ontmoeten maar wel op zoek zijn naar ontspanning en gezelligheid bieden we daarom nu graag de Online Pubquiz aan.

Online Pubquiz vanuit huis
De Online Pubquiz van Mr. Bright’s Quiz Night is helemaal quarantaine-proof; je kunt veilig – online – vanaf de bank meedoen. Dus stel een team samen met je vader of moeder, zoon of dochter, broer of zus! Of stel een team samen met je vrienden op afstand en communiceer met elkaar via bijvoorbeeld Skype, WhatsApp, Zoom of Jitsi. Lekker drankje erbij en je gezellige avond kan beginnen. En elke week maak je kans op de prijs voor het beste team uit de omgeving.
De Online Pubquiz start woensdagavond 27 mei om 20.30 uur. Meer weten?

Hoe werkt het?
• Stel je team samen en reserveer woensdagavond 20.30 uur in je agenda. Je kunt in je eentje mee spelen, of samen met familie- en vrienden;
• verzin een leuke teamnaam die start met je eigen postcode. Voorbeeld: 2981Ridderkerksbeste;
• ga naar de website https://quiznight.nl/ of naar Facebook: fb.me/mrbrightsquiznight op de ingeplande datum en tijd. En kijk naar de live pubquiz uitzending;
• download de online antwoordformulieren, vul hier je teamnaam (+ postcode), e-mailadres en stuur de antwoorden per ronde in;
• deelname is gratis, een donatie voor de makers van de pubquiz wordt gewaardeerd;
• je hoeft je team niet vooraf aan te melden voor de pubquiz, het inzenden van je antwoordformulier op de avond zelf is gelijk je aanmelding. Er is geen limiet op het aantal teams dat kan meespelen;
• voor uitgebreide uitleg bekijk de handleiding op www.quiznight.nl.

Prijs voor beste team uit de regio
Wellicht ten overvloede, maar we gaan er natuurlijk wel vanuit dat er eerlijk wordt gespeeld. Dus geen gebruik van apps en ook niks opzoeken op internet. Het is toch veel leuker om te ontdekken hoeveel je nu écht weet?
Voeg voorafgaand aan je teamnaam je postcode toe alleen dan kun je meedingen voor de prijs. Wij krijgen de uitslagen toegestuurd en het beste team vanuit de omgeving ontvangt één van de prijzen. De postcodes van Ridderkerk (en die dus kans maken op een prijs) zijn: 2980 t/m 2989

Over de Bibliotheek AanZet
Boeken lenen? Ja, dat kan natuurlijk bij ons. Maar je kunt bij de Bibliotheek AanZet ook terecht om Nederlands te oefenen, om te leren hoe je een DigiD aanvraagt en verhalen te horen én te vertellen. Het is een eigentijdse plek waar je jezelf kunt ontwikkelen op welk gebied dan ook. Kom ook eens naar een maatschappelijk debat of schrijf je in voor een cursus. Of meld je aan als vrijwilliger en help anderen op weg met jouw kennis. Laat je inspireren op www.debibliotheekaanzet.nl.

Over Burgerzaken
Grandcafé Burgerzaken vind je midden in het centrum van Ridderkerk. Bij Burgerzaken kun je gezellig lunchen, dineren en borrelen.  Je kunt bij Burgerzaken ook terecht voor een feest in klein of een wat groter gezelschap.

Over de Muziekschool
Bij Muziekschool Ridderkerk draait het om plezier en het ontwikkelen van jouw creatief talent. Ontdek en leer op je eigen tempo en laat jezelf zien! Het Muziekschoolteam van betrokken, professionele docenten vindt het belangrijk dat jij het beste uit jezelf kunt halen. Ontdekken wat jij leuk vindt om te doen kan in de korte cursussen, soms zelfs samen met je (groot)ouders.

Over Filmhuis Ridderkerk

Filmhuis Ridderkerk vertoont films die er toe doen. In de prachtige Hofzaal in het gemeentehuis kan je eenmaal per maand kijken naar de mooiste films. In de toekomst hopelijk vaker en ook voor de jeugd!

Over de Wereldwinkel
Wereldwinkel Ridderkerk verkoopt producten, die op een mensvriendelijke manier zijn geïmporteerd uit de derde wereldlanden, waar dan een eerlijke prijs voor betaald is aan de producent en daardoor dus directe steun wordt verleend aan de makers van het product.

ToBe Tipt