share

Nieuwe theatercursussen voor jongeren

Na de zomer starten er twee nieuwe, korte cursussen theater voor jongeren in het Energiehuis. Tijdens deze cursussen maken de deelnemers in 15 lessen samen een theater performance. Vanaf 18 september is er Muziektheater voor iedereen van 12 t/m 15 jaar en op 29 oktober start Theaterwerkplaats 16+.

Bij Muziektheater 12-15 jaar kan alles, zolang spel en zang maar samen komen! Tijdens de lessen wordt er gewerkt met bestaand zangrepertoire, improvisatie zang, ritme en meerstemmig zingen. We maken de connectie tussen zang en theater door bijvoorbeeld technisch zingen te combineren met stemgebruik tijdens het acteren. De les vindt wekelijks plaats op vrijdag van 19.00 tot 20.30 uur en start op 18 september.

Verdieping
Theaterwerkplaats 16+ is een uitdagende, verdiepingscursus met professionele coaching op het gebied van acteren, regisseren én theatertechniek. Tijdens de eerste 5 repetities traint de docent de jongeren in het theatermaken. Daarna draaien de rollen om en maken de jongeren samen in 10 repetities een presentatie. De les vindt wekelijks plaats op donderdag van 19.00 tot 21.00 uur en start op 29 oktober.

Start nieuw cursusseizoen ToBe
In de week van 14 september start het cursusseizoen van ToBe weer in het Energiehuis en de Koloriet in Dordrecht en aan de Douwes Dekkerlaan in Papendrecht. We bieden cursussen dans, kunst & design, muziek en theater aan. Gebruik Cursusvinder om de cursus die bij jouw past te selecteren.

ToBe Tipt