share

NIEUW – M!N! Muziek voor kinderen van 6 mnd t/m 3 jaar

Je kunt niet jong genoeg beginnen…Maak, samen met je (klein)kind, kennis met de muzikale mogelijkheden die aansluiten op de ontwikkelingsfase van jouw kind.

Op zaterdag 10 maart start de nieuwe cursus M!N! Muziek in het Energiehuis in Dordrecht. Er start een groep om 10.00 uur en een om 11.00 uur. De korte cursus M!NI Muziek bestaat uit vier lessen en een doe-maar-mee-concert. De reeks die van start gaat heeft het thema “Bosdieren”. In de lessen leer je liedjes over verschillende bosdieren, we dansen, bewegen en je maakt kennis met het bespelen van verschillende instrumenten die passen bij de motorische ontwikkeling van jouw kind.
Tijdens het doe-maar-mee-concert mag je nog iemand meenemen. We laten het ‘publiek’ horen en zien wat we tijdens de les hebben geleerd.

De groepen bestaan uit maximaal 8 kinderen en hun (groot)ouder/begeleider in de leeftijdscategorie van 6 maanden tot en met 3 jaar. M!N! Muziek wordt aangeboden in reeksen met verschillende thema’s. Zo kun je dus steeds opnieuw deelnemen.

Muziek is leuk en leerzaam, voor kind en ouder!
Je kunt niet jong genoeg beginnen met het stimuleren van de muzikale ontwikkeling van je kind. Juist bij jonge kinderen zijn de hersenen extra sensitief. Er vindt een soort kruisbestuiving plaats in de hersengebieden die je gebruikt bij het ontdekken en maken van muziek die niet alleen de muzikale ontwikkeling stimuleren, maar ook de spraak- en de motorische ontwikkeling stimuleren. In de M!N! Muziek reeksen wordt gebruik gemaakt van diverse instrumenten en context gebonden spelmaterialen. We werken aan durf en spontaniteit, ritmegevoel, we ontdekken verschillende aspecten van muziek, we leren (beter) zingen en stimuleren de muzikale interactie tussen (groot)ouder / begeleider en kind.

Irene Versluis
M!N! Muziek is een nieuw initiatief van Irene Versluis, waarin zij verschillende context gebonden muzieklessen geeft, binnen verschillende thema’s en gericht op de voorschoolse doelgroep (al vanaf 6 maanden!). Thema’s op aanvraag zijn ook mogelijk. In kleine klasjes wordt de muzikale interactie tussen ouder (/begeleider) en kind op een speelse wijze gestimuleerd. De kleine groepen geven ruimte voor persoonlijke aandacht en onderlinge uitdaging.

Inschrijven
De cursus kost €50,00 voor 5 bijeenkomsten.
Schrijf je HIER in voor de cursus M!N! Muziek zaterdag 10.00 uur
Schrijf je HIER in voor de cursus M!N! Muziek zaterdag 11.00 uur

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?