share

Brassband in Papendrecht

Iedereen die speelt in een Brassband maakt plezier! Samen met andere kinderen en jongeren speel je vrolijke Caribische ritmes zoals salsa, merengue, kaseko, ritmo kombina, asambeho, bubbling en soca. De repetities zijn iedere donderdag van 17.30 tot 18.30 uur op Rembrandtlaan 206. Wil je een keer meedoen om het uit te proberen? Vraag een gratis proefles aan.

Direct naar meer info & proefles aanvragen >>

Naast de theorie, ritmes en techniek leer je ook samenwerken. Vanuit de basis van Caribische muziek leer je slagwerk met dans te combineren en je leert ook over de muzikale geschiedenis en invloed van brassbands.

Ritmes
Je leert de ritmes begrijpen door eerst te leren zeggen wat je speelt. Hierna verdiep je je meer in de theorie van slagwerk en de technische aspecten van het drummen. De brassband bestaat uit verschillende instrumenten en ieder instrument vereist zijn eigen techniek. De drumband bestaat voornamelijk uit de snaredrum, tenordrum, 4 piece, basdrum en kampana (koebel). Samen met de blazers (trompettist, trombone) vormen zij een brassband.

Optreden
Tijdens het repeteren is er een trainer aanwezig die de slagen, techniek en theorie doorgeeft aan de leerlingen. Als de leerlingen zover zijn is het tijd voor een optreden! Hierbij is het belangrijk om naar de dirigent te kijken en goed naar elkaar te luisteren.

ToBe heeft ook twee Brassbands in Dordrecht, deze repeteren in wijkcentrum Koloriet (Krispijn). Meer info >>

ToBe Tipt