share

Muziek van Anatolische Troubadors in het Energiehuis

Vrijdag 12 mei is er een bijzondere avond vol Anatolische volksmuziek in het Energiehuis, Tijdens dit concert treden ToBe cursisten Saz en het Koor Anatolische Volksmuziek samen op met een orkest van gastmuzikanten.

Deze avond staat in het teken van de liedjes van de ‘troubadors’ uit Anatolia. Het orkest, de leden van het koor Anatolische Volksmuziek en de cursisten Saz spelen muziek van Pir Sultan Abdal, Karacaoglan, Asik Mahzuni, Musa Eroglu, Asik Veysel,  Kazanci Bedih en Neset Ertas. De avond staat onder leiding van docent en dirigent Yavuz Cimen.

Koop HIER je kaartjes

Koor Anatolische Volksmuziek
Sinds een paar jaar repeteert dit koor wekelijks op dinsdag in het Energiehuis. Met veel passie en plezier zingen zij traditionele Anatolische volksmuziek en dat is terug te horen! De Anatolische Volksmuziek (uit het Aziatisch gedeelte van Turkije) speelt een belangrijke rol in de Turkse cultuur. Verschillende volkeren, stedelingen en edelen die samen leefden in het Anatolische gebied hebben allemaal invloed gehad op het ontstaan van de klassieke Turkse muziek. Docent Yavuz Cimen leidt het koor en bespeelt Saz als begeleiding.

Saz
Als Saz docent heeft Yavuz Cimen de afgelopen jaren aan heel veel ToBe cursisten lesgegeven. Cursisten laten vanavond de schoonheid van de Saz horen. Ze spelen samen, individueel en begeleiden het Koor Anatolische Volksmuziek. De bağlama, ook wel saz genoemd, heeft een 2000 jarige geschiedenis en is het belangrijkste instrument van Anatolië. Het heeft verschillende maten van groot tot klein. Dit snaarinstrument met drie snaarlijnen heeft 24 verstelbare fretten. Hiermee kun je ook andere tonen – microtonen – spelen dan wij in onze westerse toonladders kennen. Dat kan heel spannende muziek opleveren, heel anders dan wij gewend zijn in het Westen.

Na deze avond geïnspireerd geraakt door de Turkse Volksmuziek? Je bent, met of zonder ervaring, welkom bij het koor en de Saz muzieklessen. Aanmelden en meedoen kan op ieder moment.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?