share

Muziek en Kunst tijdens de Kunst10daagse in Ridderkerk

Tijdens de Kunst10daagse geven leerlingen en docenten van de Muziekschool Ridderkerk een aantal concerten en is er het Music & More Festival voor alle basisschoolleerlingen uit Ridderkerk. Het Music & More Festival is gratis, de concerten in de Irenekerk en Oudheidkamer kosten € 3,00 en Sunday Jazz € 5,00.

Zaterdag 1 april – Viool- en Orgelconcert in de Irenekerk
Voor en na het concert in de Irenekerk, Electropark 17-19, zijn de schilderijen van Fenneke Groeneveld te bezichtigen. Viooldocent Nico Lammersen en orgeldocent David van der Vlies verzorgen samen met een aantal leerlingen een prachtig programma. Ook oud-leerling Marleen A-Tjak, nu beroepsvioliste, speelt mee tijdens dit concert.
Meer informatie en kaartverkoop

Zondag 2 april – Sunday Jazz in het Plein
Geniet tijdens de eerste Sunday Jazz Ridderkerk van een heerlijke namiddag; Jazzmuziek en lekker borrelen. Excelsior Bolnes speelt de eerste set en aansluitend speelt de BigBand. Jazzmuziek is ontstaan tijdens het begin van de vorige eeuw en Charleston kleding was toen in de mode, kleine hoedjes, haarbanden met veren en fascinators bepaalden toen het modebeeld. Hoedenmaker Erna Wouters maakt speciaal voor Sunday Jazz haardecoraties, kleine hoedjes en haarbanden. Tijdens Sunday Jazz kan iedereen ze  uitproberen en opzetten voor een extra feestelijk tintje.
Meer informatie en kaartverkoop

Dinsdag 4 april – Music & More Festival in Het Plein
Music & More is hét gratis Brede School Festival voor kinderen uit groep 1 t/m 8.
De kinderen zijn, mét of zonder hun ouders of verzorgers, van harte welkom op dinsdag 4 april van 15.00 uur tot 20.00 uur in Het Plein, Koningsplein 3 in Ridderkerk. Er is een boordevol programma met optredens een expositie en diverse workshops zoals hiphop, breakdance, gitaar, percussie, striptekenen, drukwerktechnieken, creatief schrijven en een workshop “1 minute of Fame” waarbij bezoekers een minuut lang kunnen ervaren hoe het is om een drummer te zijn.
Maar er is meer! Zo presenteren de leerlingen uit de Brede School wat ze geleerd hebben tijdens de lessen en zijn er diverse culturele organisaties uit Ridderkerk zorgen voor een mooi aanbod.  
Het festival, georganiseerd door het Servicebureau Onderwijs&Cultuur, is gratis toegankelijk en vooraf aanmelden is niet nodig.
Meer informatie

Zaterdag 8 april – Concert in de Oudheidkamer
Klarinetleerlingen van Hans Niese en de pianoleerlingen van Bernard Zwueste geven om 15.30 uur een concert in de Oudheidkamer, Kerksingel 26 in Ridderkerk.
Meer informatie en kaartverkoop

Meer informatie over de Kunst10daagse in Ridderkerk

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?