share

Music Mania – workshopdag in Papendrecht

Ben jij tussen de 7 en 14 jaar en heb je zin om op 2e Pinksterdag buiten muziek te maken en te schilderen? Meld je dan aan voor Music Mania op maandag 24 mei. Deze workshopdag vindt plaats bij Muziekvereniging Excelsior en ToBe aan de Rembrandtlaan 206 in Papendrecht. Meedoen is gratis, maar vanwege de covid maatregelen is het wel nodig om een kaartje te bestellen.

Je kunt kiezen uit drie workshoprondes:
A) 10.00-11.45 uur
B) 12.15-14.00 uur
C) 14.30-16.15 uur

Bestel HIER  je kaartje.
Bij slecht weer vinden de workshops binnen plaats.

Iedere ronde bestaat uit twee muziekworkshops, een schilderworkshop en eindigt met samenspelen tijdens de Brassbandworkshop. Je volgt dus in totaal vier workshops! Per ronde kunnen maximaal 30 kinderen meedoen.

Programma per workshopronde:

1. Workshop In alles zit Muziek
Je leert muziek maken met een voorwerp, anders dan een muziekinstrument. Denk aan een emmer. Wist je dat hier hele verschillende klanken inzitten die je samen kunt brengen tot hele toffe drum grooves?

2. P-bone in Concert
Je maakt muziek met een echt blaasinstrument, een plastic trombone oftewel de P-bone. Je gaat op ontdekkingsreis, dit is je kans om te stralen als artiest met je eigen P-bone orkest.

3. Workshop Schilderen
Je gaat aan de slag met kwasten, verfrollers en papier en samen maak je een muzikaal schilderij.

4. Workshop Brassband
Sluit de workshopronde af met deze swingende workshop waar je samen met elkaar vrolijke Caribische ritmes gaat spelen.

Deze vakantie activiteiten worden georganiseerd door Cultuurmakelaar Papendrecht in opdracht van gemeente Papendrecht in samenwerking met Muziekvereniging Excelsior PapendrechtToBe cultuurcentrum en Ciska de Vries.

ToBe Tipt