share

Met de hele familie naar het theater deze Kerstvakantie

In de kerstvakantie gezellig met de hele familie naar het theater, dat kan nog 28 en 29 december in Schouwburg Kunstmin. Samen met ToBe maakt Kunstmin dit jaar de kerstvoorstelling Het Behouden Huysch, voor het hele gezin.

Het is de derde keer dat ToBe en Kunstmin een muzikale, feel good kerstproductie maken. Dit jaar wordt de voorstelling nog maffer, grootser en spannender dan de vorige twee edities. Opnieuw doet een groot aantal amateurs uit de regio mee aan deze productie . Vanwege het succes van de afgelopen twee jaar dit keer in de Grote Zaal, waardoor we nog veel meer kunnen gaan uitpakken. Het creatieve team bestaat opnieuw uit acteur John Buijsman, dirigent en musicus Keimpe de Jong en regisseur Carola Arons. Producent Kunstmin werkt weer samen met ToBe cultuurcentrum en Codarts Hogeschool voor de Kunsten.

Feelgood
John Buijsman schittert in de feelgood kerstproductie het Behouden Huysch. Hij is de praatgrage en vrolijke oom die na afloop van het kerstdiner de kinderen aan tafel stoere verhalen vertelt. Zo maakt hij van de dramatisch verlopen ontdekkingsreis naar de Noordpool een spannende gebeurtenis alsof hij er zelf bij is geweest: het vertrek van Texel, varen op woeste zeeën, drijfijs, gevechten met beren, het eten van poolvossen en het prachtige Noorderlicht. Terwijl zij eigenlijk allang op bed hadden moeten liggen, is de kerstdis ineens een schip en zijn ze met elkaar op weg om de noordoostelijke doorvaart naar Azië te doorkruisen. De gevoelstemperatuur daalt en gulzige ijsberen loeren op hun kans. Brulliederen, zingend ijs en een ontluikende liefde zorgen gelukkig voor enig vertier.

Kaartverkoop
Kaarten voor de voorstelling kun je bestellen via kunstmin.nl en aan de kassa van het Energiehuis en Schouwburg Kunstmin.

Lees HIER een reportage van een van de repetitedagen in november.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?