share

MEB! Festival door ToBe-cursisten met een beperking

Cursisten van Werkplaats MEB!, cursus voor mensen met een verstandelijke beperking, presenteren tijdens MEB! Festival hun werk in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht. Tijdens dit open atelier op zondagmiddag 19 april zijn er open lessen theater, exposities van werkstukken en muziek door ToBe-orkest Moesika.

Bij de 18+ cursus Werkplaats MEB! krijgen de cursisten wekelijks theaterles of tekenen- en schilderles. MEB! Festival is een afsluitende presentatiemiddag, waar de cursisten laten zien wat ze het afgelopen seizoen hebben gedaan.

Speciaal
Voor het eerst dit seizoen doet ook Moesika mee met het festival. Dit ToBe-orkest voor mensen met een verstandelijke beperking verzorgt de muzikale begeleiding van de feestelijk middag. Ook speciaal dit jaar is het bezoek van Theatergroep Sterre uit Breda, zij spelen tijdens MEB! Festival een scène uit hun voorstelling “Peking Eend”.

Het festival begint om 14.00 uur in Ketel 1 van het Energiehuis, na afloop is er een feestelijke borrel in de zaal. Kaarten kosten € 3,- (inclusief feestelijk drankje tijdens de borrel) en zijn HIER verkrijgbaar of aan de kassa van het Energiehuis. In verband met het beperkte aantal zitplaatsen adviseren we bezoekers om tijdig kaarten te kopen.

Meedoen met Werkplaats MEB!
Werkplaats MEB! staat iedere maandag van 19.00 tot 21.00 uur in het teken van plezier en ontwikkeling. Cursisten werken twee uur per week op hun eigen niveau bij de cursus theater óf beeldend. De lessen vinden plaats in het Energiehuis. Bij de theaterlessen leer je hoe je een rol kunt spelen en hoe je daarbij beweegt en praat. Ook leer je om samen te spelen en goed zichtbaar te zijn voor het publiek. Bij beeldend docente Marije Mooren kun je schilderen, tekenen of een beeld maken. Ze daagt je uit om nieuwe technieken uit te proberen en je creativiteit te gebruiken. 

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?