share

Mauro Goossen en Sterre Hond winnen ToBe Solisten Concours

Mauro Goossen en Sterre Hond, beiden op piano, wonnen zaterdag 27 maart de eerste prijs van het ToBe Solisten Concours 2021. Omdat live optreden voor publiek bij deze editie niet mogelijk was reikte de jury  de prijzen uit tijdens een online bijeenkomst met alle deelnemers.

ToBe Solisten Concours online
Dit jaar ging het allemaal iets anders, maar de prijsuitreiking was daarom niet minder spannend. Deelnemers hadden thuis of elders een video gemaakt van hun optreden en deze op YouTube geplaatst. Afgelopen zaterdag om  11.00 uur zaten de 23 deelnemers klaar om te horen wat de jury te zeggen had over hun optreden.

Prijzen
Er waren prijzen te winnen in drie categorieën: tot en met 12 jaar, van 13 tot en met 18 jaar en vanaf 19 jaar. De vakkundige jury beoordeelde de deelnemers op presentatie, muzikaliteit, programmakeuze, uitvoering, ritmiek, techniek en toonkwaliteit. In de jury zaten Marieke Hopman (onder andere artistiek leider van het Bachfestival) en Casper van Nugteren (dirigent en docent).

Prijswinnaars
In de categorie tot en met 12 jaar
1e prijs – niet uitgereikt
2e prijs – Debora Maurer uit Papendrecht op viool
3e prijs – Nawa Kadir uit Dordrecht op viool

In de categorie 13 tot en met 18 jaar
1e prijs – Mauro Goossen uit Dordrecht op piano
2e prijs – Jason Bayens uit Dordrecht op barokviool
3e prijs – Rozemarijn Slikkerveer uit Veenendaal op altviool

In de categorie 19+
1e prijs – Sterre Hond uit Rotterdam op piano
2e prijs – niet uitgereikt
3e prijs – Elize Maas uit Dordrecht op viool

Sommige prijzen zijn niet uitgereikt omdat niemand voor die prijs het minimaal aantal punten behaalde.

Extra prijzen
Sterre Hond (piano) en Jason Bayens (Barok viool) zijn beiden uitgenodigd om tijdens het Bachfestival 2022 een masterclass te komen volgen. Naast deze prijs gaat Jason Bayens ook een les volgen bij een vakdocent van Codarts. Justus Hoitink (trompet) mag meespelen als solist tijdens een concert van het Drechtsteden Jeugdorkest (DJO). Gefeliciteerd!

Wel de jury laten genieten van een prachtig online optreden maar geen prijs gewonnen: Nadine Bouwman, Bern Kruithof, Marit Zevenhoven, Deborah Quist, Annette Fontijn, Mats Koekkoek, Jilde Bogaards, Lois Van Valen, Tygo de Waal, Mirjam Moulijn, Annelot Ista, Judith Moulijn, Daniël van Meerendonk, Lotte Aldring en Tobias Steenhuis.

Compilatie van alle ingestuurde video’s
Categorie t/m 12 jaar
Categorie 13 t/m 18 jaar
Categorie 19+

De foto’s van Mauro (piano) en Debora) viool zijn gemaakt tijdens het ToBe Solisten Concours 2020 door Danny van der Weck.

ToBe Tipt