Maak een performance voor Keti Koti - ToBe
share

Maak een performance voor Keti Koti

ToBe maakt een performance voor “Theater voor Keti Koti” en iedereen van 12 t/m 21 jaar kan deelnemen. Theaterervaring is niet nodig. Heb je meer met spoken word, dans of zang? Ook dan ben je van harte welkom om mee te doen. Samen met theatermaker Asther Mejia-Tauwnaar werk je in vier repetities naar het optreden toe. Op vrijdag 26 mei van 18.00 tot 21.00 uur is de eerste samenkomst in het Energiehuis, de performance voor publiek is op vrijdag 30 juni.

Naar meer info & aanmelden >>

Keti Koti betekent in het Sranantongo ‘gebroken ketenen’ en staat voor de herdenking van het slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de slavernij in Suriname en op de Nederlandse Antillen. Samen met Asther Mejia-Tauwnaar en andere deelnemende jongeren verdiepen we ons in dit onderwerp en vertellen we de verhalen tijdens de performance aan publiek. Op vrijdag 26 mei start het repeteren. Daarna volgen er nog vijf repetities op de vrijdagen 2, 9, 16, 23 juni van 18.00-21.00 uur en op zondag 11 juni tijdstip n.t.b. in het Energiehuis. Op donderdag 30 juni is de performance. Deelnemen kost eenmalig € 10,-.

Wat weet jij van Keti Koti?

Wat voor invloed heeft het slavernijverleden en koloniale verleden op jou? Wil je onderzoeken wat we vieren tijdens Keti Koti? Waarom is het belangrijk dat we dit doorvertellen? Welke verborgen verhalen zijn er te ontdekken? Of misschien weet je niets over dit onderwerp en wil je graag meer te weten komen.

Theater voor Keti Koti landelijk

Op 30 juni en 1 juli presenteren theaters en podia programma’s door heel Nederland verhalen over het koloniale en slavernijverleden van ons land. Theater voor Keti Koti stimuleert en bundelt deze voorstellingen en culturele activiteiten rond deze nationale herdenking en wil zoveel mogelijk mensen in het hele land betrekken.

ToBe Tipt