share

Lezing De Late Rembrandt in twee delen in het Energiehuis

Kunsthistoricus Evert Vos geeft een lezing in twee delen op donderdag 19 maart en donderdag 2 april over de Late Rembrandt in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht. De lezing begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

Kunsthistoricus Evert Vos geeft een lezing in twee delen op donderdag 19 maart en donderdag 2 april over de Late Rembrandt in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht. De lezing begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Prijs van een lezing is € 10,-. Deze twee lezingen kunnen een goede voorbereiding zijn op een bezoek aan de tentoonstelling in het Rijksmuseum in Amsterdam. De lezing is ook apart te volgen.

Voor het eerst is in het Rijksmuseum een tentoonstelling gewijd aan het late werk van Rembrandt. Meer dan negentig schilderijen, tekeningen en prenten die Rembrandt in de laatste twintig jaar van zijn leven maakte zijn hier te zien tot en met 17 mei 2015. De werken zijn afkomstig uit vele musea en privéverzamelingen wereldwijd. De werken die Rembrandt vanaf ca. 1652, in de laatste twintig jaar van zijn leven, maakte hebben een zeer eigen stijl in de behandeling van onderwerpen. Ze vormen zo een eigen ‘periode’ in Rembrandts oeuvre.

Aanmelden:
Klik HIER om aan te melden voor de lezing van 19 maart en klik HIER om aan te melden voor de lezing op 2 april. 

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?