share

Leerlingen ToBe Dans bezoeken voorstellingen bij Schouwburg Kunstmin

Als onderdeel van de cursus kiezen wij ieder seizoen de leukste voorstellingen uit om onze leerlingen mee naar toe te nemen.

In de afgelopen drie weken zijn in totaal 50 dansleerlingen naar drie verschillende voorstellingen geweest.
Dit groepen Hiphop 12-14 jaar, Breakdance 9-13 jaar, Kinderdans 5-6 jaar en Kinderballet 5-6 jaar hebben hun ogen uitgekeken.

Afgelopen voorstellingsbezoeken
Vrijdag 10 maart – De groep Hiphop 12-14 jaar heeft in Machine 3 van het Energiehuis de voorstelling Guerilla van Aya/Dox bezocht. Onder leiding van hun eigen docent zagen de meiden een wervelende dansshow over rijkdom, macht en het in opstand komen hiertegen.
Aan het einde mochten de leerlingen zelfs invloed uitoefenen op de afloop van het verhaal.

Zaterdag 11 maart – Adrenaline van The Ruggeds was een waar spektakel voor de breakdancers van 9-13 jaar! The Ruggeds – te zien in de videoclip ‘Where Are Ü Now’ van Justin Bieber – hebben onze leerlingen een show vol acrobatiek, ritme en energie gegeven.
Wat een inspiratiebron! Zouden we hier iets van terug zien in de eindvoorstelling?

Zondag 19 maart – De voorstelling Ondersteboven van Gaia Gonelli en Dadodans stond in het teken van moderne dans met verrassende live-geluiden en zang. Met behulp van technische snufjes zorgden aanrakingen voor een toet, boink of pfffff; een magisch tafereel voor de 5 tot 6-jarigen van Kinderdans en Kinderballet. Na afloop waren de kinderen zelf aan de beurt om te dansen en geluiden te ‘maken’. Het was een groot succes!

Volgende voorstellingsbezoek
Het volgende voorstellingsbezoek staat gepland op zaterdag 29 april. Ditmaal gaat de groepen Hiphop Democrew, Hiphop 16+, Hiphop 15-17 jaar en Hiphop 18+ naar de voorstelling Loslopend Wild XXL.

De foto van de Ruggeds is gemaakt door Little Shao.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?