share

Leerlingen Jeugdtheaterschool winnen prijs op 5RoeFestival

Spelers van Jeugdtheaterschool Dordrecht van ToBe hebben op zondag 12 juni de tweede prijs voor Beste Groep gewonnen op het 5RoeFestival in Noordwijkerhout. 5RoeFestival geeft een podium aan jongeren (13-19 jaar) die actief zijn op theatergebied. De spelers zijn beoordeeld door een vakjury.

5RoeFestival geeft een podium aan jongeren (13-19 jaar) die actief zijn op theatergebied. Zo kunnen ze hun talent laten zien zich meten met anderen en leren van professionals. De deelnemers worden beoordeeld door een vakjury.

Hart op de tong
De leerlingen van Theaterlab B, een theatercursus voor gevorderde leerlingen, speelden op het festival de voorstelling Hart op de tong. Deze speelden ze eerder al in theaterzal Ketel 2 van het Energiehuis. Voor het 5RoeFestival reisden ze twee keer af naar Noordwijkerhout. Een keer voor een workshopdag speciaal voor deelnemers en hun begeleiders en vervolgens nog een keer voor het Festival zelf.

Prijs
Theaterlab B wordt op woensdag 30 november feestelijk ontvangen in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag. Daar bezoeken ze de voorstelling Het verzamelde werk van William Shakespeare door het Nationale Toneel.

Bekijk op de facebookpagina van Jeugdtheaterschool Dordrecht een filmpje van een fragment van de voorstelling.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?