share

Kunstmin en ToBe zoeken amateur acteurs en muzikanten voor Kerstvoorstelling

Voor de kerstvoorstelling De Rattenvanger van Hamelen zoeken Schouwburg Kunstmin en ToBe acteurs en muzikanten. Repetities vinden plaats vanaf half november tot Kerst. Deelname is gratis. Aanmelden kan via programmering@kunstmin.nl onder vermelding van naam en leeftijd. Vragen zijn ook welkom op dit adres.

Na 10 succesvolle voorstellingen van Scrooge brengt Schouwburg Kunstmin dit jaar opnieuw een eigen kerstproductie, samen met professionals en amateurs. De Rattenvanger van Hamelen belooft een vrolijke, muzikale familievoorstelling te worden met ook dit jaar John Buijsman (acteur, muzikant en theatermaker) in de hoofdrol. Schrijver Don Duyns (familievoorstellingen van het Ro Theater) maakte een hedendaagse bewerking van het klassieke sprookje.

Acteurs gezocht | Muzikanten gezocht

Voorstellingsdata
vrijdag 23 december 20.00 uur try-out
zaterdag 24 december 20.00 uur try-out
maandag 26 december 15.00 uur première
dinsdag 27 december 15.00 uur en 20.00 uur
woensdag 28 december 15.00 uur en 20.00 uur
donderdag 29 december 15.00 en 20.00 uur
vrijdag 30 december 15.00 uur

Acteurs gezocht!
De rollen in de voorstelling worden vertolkt door studenten van de Hogeschool voor de De rollen in de voorstelling worden vertolkt door studenten van Codarts Rotterdam. De regie is, net als vorig jaar, in handen van regisseur Carola Arons. Voor de voorstelling zoeken we spelers die minstens drie voorstellingen of try-outs kunnen meespelen, liever meer. Volwassenen en kinderen/jongeren van 8 tot en met 14 jaar kunnen zich aanmelden. Deelnemers met zangtalent zijn ook welkom.

Aanmelden
Wil jij graag deel uitmaken van deze bijzondere kerstproductie? Wil je misschien zelfs met je hele gezin meedoen? Meld je via programmering@kunstmin.nl onder vermelding van je naam en leeftijd. Aanmelden kan tot en met maandag 31 oktober.

Repetitiedata acteurs:
Zaterdag 12 november
Zaterdag 26 november
Zaterdag 10 december
Zaterdag 17 december + optreden op de Kerstmarkt!
Van zondag 18 december t/m donderdag 22 december wordt de voorstelling gemonteerd en is een grote beschikbaarheid dus gewenst.

Aanmelden als acteur kan tot en met maandag 31 oktober via programmering@kunstmin.nl onder vermelding van je naam en leeftijd.

Muzikanten gezocht!
De muziek wordt nieuw en avontuurlijk en is net als vorig jaar speciaal voor de voorstelling gecomponeerd door componist en dirigent Keimpe de Jong. (Ro Theater, Jeugdtheater Hofplein, Zuidelijk Toneel). Voor de voorstelling zijn we op zoek naar muzikanten die minstens 3 voorstellingen kunnen meespelen, liever meer. Leeftijd speelt geen rol: iedereen tussen de 13 en de 85 is welkom, maar het kunnen lezen van noten en hebben van enige orkest- of band-ervaring zijn vereisten. Een korte, vriendelijke auditie is onderdeel van de procedure.

Voor de juiste samenstelling van het ensemble zijn we op zoek naar de volgende instrumenten:
–    alle middeleeuwse en/of barok instrumenten: blokfluit, kromhoorn, serpent, draailieren,  etc.
–    allerlei fluitsoorten: dwars/piccolo/bas/thin whistle, etc.
–    viool
–    hobo
–    klarinet
–    trompet/cornet/bugel
–    hoorns in Eb/Bb/F
–    tuba’s in alle stemmingen en hoogtes (van althoorn tot bes tuba/bariton)
–    trombone
–    bastuba/sousaphoon
–    gestemd slagwerk en percussie
–    accordeon
–    gitaar

Aanmelden kan, graag zo spoedig mogelijk, via programmering@kunstmin.nl onder vermelding van je naam en leeftijd.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?