share

Kinderexpositie ‘Laat je handen wapperen’ in het Energiehuis

Zestig kinderen tonen hun werk in de expositie ‘Laat je handen wapperen’ in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht. De opening heeft op woensdag 24 juni plaatsgevonden in de Poplounge van het Energiehuis.

De expositie loopt tot en met woensdag 8 juli en is iedere werkdag te bezichtigen van 09.00 – 17.00 uur in het Energiehuis in atelier 020, achter de centrale balie.

De kinderen hebben tijdens de cursus ‘Laat je handen Wapperen’ van Barbara Rinses hard gewerkt aan de tekeningen, schilderijen, stempels, wandkleden en 3D gebouwen gemaakt van karton en papier-maché.

Dit jaar is Picasso, Hundertwasser en Bhajju Shyam inspiratiebron geweest voor Barbara Rinses en haar team. Het surrealisme van Picasso met details van Hundertwasser en versieringen van Bhajju Shyam maken de schilderijen tot een kleurig maar gebalanceerd geheel. Er zijn wandkleden gemaakt geïnspireerd door deze kunstenaars en er zijn verschillende druktechnieken gebruikt. De eindwerkstukken van dit seizoen zijn 3-D gebouwen in de trant van Hundertwasser. Hundertwasser is een Oostenrijkse kunstenaar en architect en staat vooral bekend om de door hem ontworpen kleurrijke gebouwen.

ToBe Tipt

Geef je mening
Geef je mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?